torstai 5. helmikuuta 2015

Mitä kaikkea kannattaa ostaa!?


Heippa kaikille, 
Ennen seuraavaa reseptiä ajattelin avautua tästä leivontavälineiden hankkimisesta. Oon itte koukus kaikkeen uuteen ja jännään.. ja se uusi ja jännä ei koskaan lopu. 
Mitä sitä sitten oikeasti kannattaa hommata? Mikä on turhaa?
Tässä muutamia perusasioita:


Käytän todella paljon, ja joista en enää luovu:


Silikoonimatto/alusta: Se on ehdoton kun kaulitsee massoja, ja tekee koristeita.

Silikooninen kaulin ISO sellainen: eipä tartu taikinat kaulimeen. Omassa kaulimessani on vielä päissä nuo säätörenkaat, jotka auttaa esim. pipari/keksi levyn kaulitsemisessa. Tulee tasapaksua matskua ;)

Muoviset pursotinpussit: Tykkään käyttää kertakäyttöisiä pursotinpusseja, Siistiä ja helppoa! 

Tyllat: näitä löytyy oikeesti niin monia, että päätä huimaa.. onneksi ne ei maksa paljoa.

Värit: Vaihtelua tuo elintarvikevärit... pastavärit, tomuvärit, nestemäiset...

Kakkunostin: Pyöreä kakkunostin, jolla saat nostettua koko kakun alustalta toiselle... MAHTAVA keksintö. Toimii myös pitsan paistossa :DD

Pahviset muffinssikipot: tykkään näistä paksummista.. ohkaiset paperiset venuu ja vanuu.

Hyvä kakkuvuoka: Ihan must. Alumiininen on mun suosikki ja mulla on niitä useaa kokoa. Myös irtopohjavuoka pitää olla..tai kaksi.. tai kolme.. Moniin kakkuihin pitää tehdä kaksi erillistä pohjaa, siksi on hyvä olla 2 kpl jotain kokoa. 1 kuivakakkuvuoka vähintään.. niitä on nykyisin todella kauniita. Mutta jos tahtoo vain yhden, niin kannattaa ostaa sellainen joka ei viittaa mihinkään vuodenaikaan. Leipävuoka on myös oltava.. en kyllä siinä leipää tee, vaan pitkämäisiä kakkuja ;) Piirakkavuoka tietenkin myös. 

Muotit: Niin. Näiden kanssa sitten sekoaa ihan täysin jos siihen lähtee. Olen kuitenkin tullu siihen tulokseen, että kun omistaa muutaman perusmuotin, niin pärjää. Ei tarvitse ostaa KAIKKIA kukkamuotteja, lehtimuotteja yms. 

HYVÄ sähkövispilä: Itsellä on kenwoodin vispilä jossa vispilät on hieman paksummat, eikä sellaiset naruvispilät niinkuin kaikissa tuppaa olemaan. ON hyvä ja jaksaa vääntää :)Ilmankin olisin pärjännyt, tai käytän tuskin koskaan:

Marsipaanipuristin: Mulla on sellainen pieni puristin.. ennen kun oon saanut sieltä puristettua sen 4 cm jotain nauhaa, olen luulavasti menettänyt hermoni jo 4 kertaa. En tykkää. 

Kynä jolla voi esim. sulalalla suklaalla kirjottaa: Ensin suklaata ei tule.. sitten tulee ja lujaa! Pursotinpussi on 100 x parempi ratkaisu!

Kakkusaha jousilla: On ihan ok, mutta leikkaan useimmin veitsellä. Nykyään myydään parempaa kakun jakajaa, jossa on monta eri korkeusvaihtoehtoa kiinteänä. Kakkusahaa pitää aina säätää, ja se myös hajoaa todella helposti. Nim. Hajotin omani.

Pursotinpussin pidike: Onko turhempaa!? En omista enkä ikinä halua! Pussin voi käärästä vaikka litramittaan, ettei tarvitse tuollaisia turhakkeita pitämään pussia auki kun sitä täyttää!

Sellaista tällä kertaa. Hyvää viikonloppua! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti