torstai 8. elokuuta 2013

"Ne maailman parhaat muffinssit"


Suklaamuffinssit
Nämä muffinssit on kuulemma maailman parhaita.. mene ja tiedä :D Mitään ihmeellistähän tässä reseptissä ei ole.. ja helppoa on kuin heinän teko!

Ohjeesta tulee 10 amerikanmuffinia. Uuni 225 asteeseen.200 g pehmeää voita
2,5 dl sokeria
3 munaa
4,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliasokeria
150 g rouhittua suklaata 
2 dl maitoa

Laita kulhoon voi ja sokeri ja vatkaa ne hyvin sekaisin. Sitten sekaan kaikki muu. Voit sekoittaa vispillällä jos et vispaa turhan kauaa.. kun ainekset on sekaisin niin lopeta.

Suklaa voi olla tummaa, maitosuklaata, valkosuklaata tai vaikka kaikkia niitä :) 
Sekaan voi myös laittaa pähkinää jos tahtoo.

Helpoiten saat taikinan vuokiin, laittamalla sen ensin pursotinpussiin ilman tyllaa. Leikkaa reikä päähän ja töröttele menemään. Vuokaan vähän yli puolenvalin taikinaa. 

Uuniin paistumaan keskitasolle.
 Aika riippuu nyt sitten paljon uunista. Itse jos pidän näitä 15 min uunissa, ovat muffinssit täysin kypsiä. Pidän kuitenkin hieman mehevämmästä vaihtoehdosta ja otan muffarit pois jo 13 minuutin kohdalla. Jos hytkytät peltiä ja taikina ei "hylly" on muffinssit täysin kypsiä.. mikäli ne hieman hyllyy keskeltä; on lopputulos mutakakkumaisempi.

Jos jätät muffinssit hieman raaaksi sisältä niin jäähtyessä keskelle muffinssia voi tulla kuoppa, jopa rotko! Älä välitä siitä..antaa kuopan olla ja täytä se kuorrutuksella.. (ihan rupee tekeen mieli näitä nyt!) Äläkä myöskään säiky sitä että "onko se nyt tosiaan näin löysä!?". Anna muffinssien jäähtyä ja kyllä se siitä! 

Nämä on parhaita kylmänä, eivätkä kärsi pakastuksesta yhtään. Pakasta ilman kuorrutetta ja ota tarpeen mukaan sulamaan ja huitaise kuorrutus päälle. 

Kuorrutteita löytyy täältä2 kommenttia: