lauantai 17. elokuuta 2013

....More is more kun voileipäkakkua tehdään!


GOOD MORING!

Kyhäsin kasaan aamutuimaan voileipäkakkua, ja nyt lähdetään sitten ruotiin sitä puolta "leipomisesta".

Joidenkin mielestä on ihan fine että kakun päällä on parit kinkkurullat ja vähä persiliaa, mutta mä sitten edustan sitä toista ääripäätä. More is more. Ihmettelen tätä siinä mieles, että kuitenkin tykkään simppelistä tyylistä normaalisti.
Suosituin kakku on aina kinkku, lohi tai katkarapu. Tänään mentiin kinkkukakulla ja syvennytään nytkin siihen.

Tapaan ostaa leipäpohjat kaupasta, ja suosin pyöreitä koska niistä saa kivemman näköisiä omasta mielestäni. Kostukkeeksi käytän aina liha- tai kasvislientä. 

Voileipäkakkua tehdessä voi tehdä montaa eri täytettä, tai kuorruttaa eri aineella, mutta itse teen yhden täytteen ja vedän sitä samaa pintaankin. Jos kuitenkin haluaa että ulkokuori on tasainen valkoinen, niin suosittelen käyttämään tuorejuustoa joka on notkeammaksi sekoitettu lusikalla. Se pysyy parhaiten paikoillaan ja siitä saa kauniin pinnan. Majoneesikuorrute monesti juhlissa hieman värjääntyy kun se on pitempään esillä.. tuorejuusto ei tätä tee. 

Sitten siihen täytteeseen. Taivas on rajana vaihtoehtojen suhteen, mutta tässä tulee mun suosikkitäyte.

10 hlö kakkuun:
Paketti tuorejuustoa (käytän yleensä sitä ruohosipulituorejuustoa)
Herkkumajoneesi purkista puolet
2 säilöttyä persikan puolikasta
n. 200 g kinkkua
1 paprika
3/4 teelusikallista suolaa

Ensimmäisenä laitetaan tuorejuusto kulhoon ja sekoitetaan se lusikalla pehmeämmäksi.. (jos tässä vaiheessa laittaa jo majoneesin; niin monesti jää klimppejä.)
Ostan kinkkupalan yleensä, koska siinä on parempi maku, mutta tähän käy siis leikkele, suikale tms. 
Kinkku kutterilla pieneksi. Jos et omista kutteria, niin vedä pienemmiksi paloiksi ja näytä lopuksi seokseslle sauvasekoitinta. Persikka ja paprika saa saman kohtelun kuin kinkku. 
Lopuksi sekaan suola ja majoneesi.
(tässä vaiheessa sitä sauvasekotinta voi käyttää kunnes seos on tasaista)
Persikka saattaa olla outo lisä tähän, mutta se mehevöittää ja tuo mukavan makeahkon lisän. Tämän voi korvata hyvin myös ananaksella.


Noin se oli siinä! 


Jos olet ostanut kaupan pohjan niin kanttaa leivät. Leivän reunoista tulee muuten sitkeitä ja se tekee leikkaamisen vaikeammaksi.  Näin voit myös varmistaa että kaikki kerrokset on saman kokoisia. 

Kostuta myös kaikki kerrokset. Itse käytin kymmenen hengen kakkuun n. 4 dl kasvislientä.  Muista kostuttaa reunat erityisen hyvin.

Kun kaikki välit on täytetty, laita päälle täytettä ja varovasti siirtele sitä reunaa kohti ja anna valahtaa reunalle vähän. Sitten näppärästi vuolialla tai lastalla vetelet pitkin reunaa. 

Koristelua vailla :)
JA sehän on makuasia, joten siinä en lähde kummemmin neuvomaan.
Pääpointti on se että kakun päältä pitäisi näkyä, mikä kakku on kyseessä. Eli kalakakun päällä voi olla kylmäsavulohta, munia yms, ja kinkkukakun päällä kinkkua yms.

  Jos jäit miettimään jotain tai unohdin jotain sanoa, niin kysykää ihmeessä! 


 HYVÄÄ VIIKONLOPPUA!
2 kommenttia:

  1. Voi herranjumala ku rupes tekeen mieli voileipäkakkua... :D

    VastaaPoista
  2. ... :D Koska se nyt ei kelpaisi ! Äkkiä jokku kemut pystyyn että sitä saa ;)

    VastaaPoista