torstai 15. elokuuta 2013

....Keksien parhaimmistoa; Wilhelmiinat !


Heipparallaa ja täältä tulee reseptiä... 

tämä nyt ei oo mikään mun omakeksimä resepti mutta tein näitä juuri itte, ja päätin laittaa tän tänne, koska nää on mun LEMPPAREITA ;) aivan teki tiukkaa, etten pistelly taikinaa jo suuhuni.. mutta kärvistelin ja laitoin kaikki nätisti laatikkoon!
Kerron nyt oman tyylini tehdä näitä. En pidä siitä että asiat näyttää tehdastekoiselta, vaan haluan että nämäkin on sellaisia rouheita ja oman näköisiään. En tykkää kauheesti käyttää muutenkaan mitään muotteja jne. koska mielestäni esimerkiksi ilman muotteja tehdyt koristeet on persoonallisempia! Mäkun muutenkin haluan vaihtelua, niin mulla pitäis olla sitte kaikki maailman muotit.. ehkä siis kyse on myös budjetistakin!

NONIIN: ASIAAN!
Teen tämän reseptin yleensä tuplana, koska nämä keksit eivät kärsi pakastamisesta ja menee pieneen tilaan.

175 astetta!
 
WILHELMIINAT200g pehmeää voita
2 dl sokeria
2-3 rkl siirappia
1 keltuainen
5 dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniliasokeria (joo mä tykkään vaniliasokerista.. vähempikin riittää)
2 tl soodaa


Voi, sokeri, vaniliasokeri ja siirappi vispilällä tai leivontakoneella sekaisin kunnolla. Lisää kananmuna ja vehnäjauhot joiden joukossa on sooda.

Käsivispilän pitää olla tehokas jotta saat tämän taikinan hyvin tehtyä.. se hyytyy. Joten paremoi on ottaa kunnon masiina esiin. Itselläni on kenwoodin käsivispilä ja se jaksaa kyllä vaikka vauhti vähän hidastuu :)

Taikina on valmis. Kokeile että ottaako taikina sormiin kiinni. Vähän se saa tarttua! Lisää jauhoja jos on täysin kiinni hyppysissäsi.

Vuoraa uunipelti paperilla. Tähän sanon vinkiksi sen; että pirskottele tippoja vettä pellille ennen leivinpaperin asettamista, niin paperi ei liiku pellillä. 
Leivo taikinasta yhdelle pellille kaksi isoa pötköä. Tästä taikinamäärästä itse teen yhteensä kolme pötköä, eli yksi menee toiselle pellille.  
Pötkö voi olla koko pellin mittainen, ja suurinpiirtein 2 € kolikon paksuinen.  Pitkulat leviää uunissa huomattavasti, joten jätä toiseen pötköön kunnon väli.

Laita pelti uuniin ja odottele kunnes pinta alkaa repeilemään ja keksi saa kauniin ruskean värin. (n.13 minuuttia meni omassa uunissa)

Kun nostat pellin uunista niin voit vielä muotoilla lastalla juuri paistamaasi pitkulaa jos tahdot että keksit tulee täysin saman mittaisiksi. Hieman pökit pitkällä lastan lapella. 

NYT tulee sellanen vaihe, jonka teen varmasti toisin kuin muut.. eli; Keksin pitäisi antaa kunnolla jäähtyä ja sitten pitäisi leikata varsinaisiksi kekseiksi. Itse teen niin että lastalla painelen välit heti kun saan pellin uunista. Näin kekseihin tulee hieman enemmän semmoinen toffeemainen tuntu. Jos kuitenkin leikkaat vasta täysin jäähtyneenä; tulee kekseistä tosi särmän näköisiä. 


Wilhelmiinat on tosi herkkuja, mutta jos vielä haluat hifistellä, niin toisen pään keksitä voi dipata suklaaseen! 


Ei muuta ku jauhot pöllyämään ja viikonlopuksi keksiä kaffin kylkeen ;)

ErikaEi kommentteja:

Lähetä kommentti