perjantai 10. lokakuuta 2014

Täytettävä Joulukalenteri


Heipsan! Jouluihmisenä oon taas aikasin asialla.. ja olen jo tehnyt lapsille joulukalenterin... Ajattelin että jos jollekkin siitä olisi apua tai josko vaikka joulukärpänen puraisisi jotain muutakin, niin laitan jakoon tekemäni numerot ja idean. 
Numerot voi ladata TÄÄLTÄ

Tein tuollaiset pienemmätkin leikattavat, jos haluaa tehdä mielummin sellaisista. 
Tulostusasetuksissa sovita kuva paperille, niin taas tulee kaikki tarvittava tulostustilanteessa pihalle. Nämä voi tulostaa ihan mustavalkoisina ja näyttää hyvälle. Itse tulostin helmiäiskartongille, jossa on hieman kullan väriä.. siitä johtuu että kuvissa omat numerolappuni on himan eri värisiä. Tilasin Sinellistä nauhoja, pussukat ja pienet mustat pyykkipojat.. tässä nyt vaan on sitten se taivas rajana. Voi tehdä kalenterin laatikkoihin, erillaisiin pusseihin, ommella itse pieniä pussukoita.. kuinka vaan! Helpolla pääsee jos tilaa kaiken niinkuin itse tein... itse pussien tuunaus oli kivaa ja kävi nopeasti. 
Tilaamien tuotteiden  lisäksi käytin nitojaa ja siinä kaikki. 
Pussit voi laittaa roikkuman tai vaikka minne mieleen juolahtaa! Itsellä oli tälläinen vanha puinen laatikko johon ne sitten lopulta laitoin... tarkotus oli laittaa roikkumaan ettei pikkutontut mene lurkkimaan, mutta tontut lupaavat olla lurkkimatta ;)Pussien sisällehän voi laittaa vaikka ja mitä. Itsellä on ajatuksena laittaa heijastimet heti ensimmäiseen pussiin, sitten loppuihin kaikkea pientä.. piapreita, omat joulupallot, konvehteja, piparminttu tikkuja yms. Näihin saa menemään paljon rahaa, mutta mitä enemmän itse on valmis tekemään, sitä edullisemmaksi tulee. 

Pussien tekoon ei montaa kymppiä mennyt, eikä nämä ainakaan meidän taloudessa ole kertakäyttötuotteita, vaan ajjon ensivuonna täyttää nämä pussukat uudelleen :)


2 kommenttia:

 1. Olipas kiva !
  http://nalaneps.blogspot.fi/2012/11/i-vantan-pa-dopparedan.html mä innostuin yks vuosi omepelemaan joulukalenterin Marimekko inspiraationa. Sinne pakataan pieniä lahjoja mutta eniten "tänään leivomme piparkakkuja", "tänään pulkkamäkeen", "leffailta" yms juttuja joita voi kirjoittaa lapulle kuvan kera ja illalla katsoa valmiiksi mitä seur päivänä jaksaa tehdä, halvempaa kuin 24 pienta tavaraa x 3 : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos...Hyvä idea! Joo kalliiksihan se tulee jos jotain pikkuleluja ostaa. Ajattelin ite tuunata jotain pientä kivaa suurimpaanosaan.

   Poista