tiistai 7. lokakuuta 2014

Suklaa-addiktin kakku





Täältä tulee suklaata tuutintäydeltä ;)

Tämä ohje on kahteen normaalikokoiseen kahvikakkuun (yhteensä n 30 reilua annosta). Uuniin mahtuu soppelisti kaksi kahvikakkuvuokaa ja toisen voi helposti pakastaa, koska tämän kakun maku ei siitä ainakaan kärsi. Pakastamisessa pitää olla kuitenkin kupu kakun päälle, koska pussi/kelmu tarttuu kuorrutteeseen. Jos ei ole kupua, niin kuorrutus kannattaa tehdä sitten vasta kun kakku tarjoillaan. 

Jos tahdot tehdä kuitenkin vain yhden kakun, niin puolita reseptin raaka-aineet ja laita kaksi isoa munaa viiden normaalin sijaan. 

Kolmas vaihtoehto on se, että tekee toisen kakun taikinasta muffinsseja jotka paistaa sitten ensimmäisen kakun jälkeen. 12 minuuttia uunissa riittää.



Tarvitset kahteen pohjaan:
voita vuuan rasvaamiseen
110 g kaakaojauhetta ja vähän ylimääräistä vuuan jauhottamiseen
200 g  tummaa suklaata 
240 ml kiehuvaa vettä 
5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl ruokasoodaa
1,5 tl suolaa
250 g voita
5 dl fariinisokeria
5 normaalin kokoista kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
200 g ranskankermaa
170 g tummaa suklaata pilkottuna pieniksi palasiksi


Kuorrute/ ganache :
170 g tummaa suklaata
2 rkl voita
1 dl vispikermaa



Mitäs sitten tehdään!?


Lämmitä uuni 175 asteeseen. 
Ota kaikki raaka-aineet huoneenlämpöön. 
Sudi pehmeää voita kakkuvuokiin huolellisesti ja jauhota kaakaojauheella. Näin kakusta tulee tumma suklainen, eikä rumaa korppujauhoa näy pinnassa. 

Laita kaakaojauhe ja 200 g tummaa suklaata lämmönkestävään kulhoon. Kiehauta vesi ja kaada kaakaon ja suklaan päälle. Sekoittele kunnes seos on tasaista. 
Toisessa kulhossa vispaa käsivispilällä voi ja fariinisokeri vaahtomaiseksi n 5 minuuttia. Väri vaaleenee vaalean toffeen väriseksi. Välillä voit nuolialla vedellä kulhon reunat että seos sekoittuu hyvin. 

Lisää kananmunat yksitellen vispaten, ja vispaa niin että taikina on tasaista. 

Yhdistä jauhot, sooda, suola ja vaniljasokeri kulhossa. 

Kaada taikinaan vuorotellen kuiva-aineita ja ranskankermaa välillä vatkaten. 
Tässä vaiheessa kaadetaan joukkoon suklaa-kaakaoseos joka pitää vispata tai sekoittaa vuolialla joukkoon niin ettei vaaleaa taikinaa ei enää näy.

Lopuksi kaada sekaan suklaahippuset ja kääntele ne taikinan sekaan kauhalla tai vuolialla.. älä enää käytä vispilää ettei suklaan hajoa joukkoon. 

Jaa taikina vuokiin. ( n 3/4 vuokaa täyteen ettei tule yli )

Laita vuuat uuniin alemmalle tasolle ja anna paistua 40 minuuttia tai kunnes taikina ei enään hytky kakkuvuuassa. 

Anna kakun rauhoittua 5 minuuttia ja kumoa. Anna jäähtyä kokonaan ja valmista kuorrute:
Laita lämmönkestävään kulhoon suklaa ja voi. Kiehauta kerma kattilassa ja kaada suklaan päälle. Anna hetken olla (n 1 minuutti) ja sekoittele sitten kunnes kuorrute on tasaista.

Anna kuorrutteen hetken jäähtyä ( 5 minuuttia). Laita tasolle leivinpaperi ja sen päälle paistoritilä. Ritilän päälle laitetaan kakut ja sitten voi alkaa lusikoimaan kuorrutetta kakkujen päälle. Älä heti laita kaikkea kerralla, vaan laita kerros ensin.. sitten toinen muutaman minuutin päästä. Tarkoitus ei ole kuorruttaa kakkua ympäriinsä vaan että se valuu nätisti kakun reunoja pitkin. Ylimääräinen kuorrute valuu leivinpaperin päälle. 

Laita kakku kylmään jolloin kuorrute asettuu vielä paremmin paikoilleen.  

Eikä siinä sitten muuta! Nauttimaan  ;)












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti