tiistai 14. lokakuuta 2014

Karamelli-Omenakuppikakut


Vielä on aikaista ehkä joulupipareiden valmistukseen, mutta oikaisin vähän mutkissa ja sain kun sainkin kehitettyä syksyiset kuppikakut joissa on jo Joulun makua. 

Tapanani on maistaa taikinaa aina etukäteen jos kokeilen ekaa kertaa jotain visiota.. tein nytkin niin... ja voin kertoa että taikina jo itsessään vei kielen mennessään :D

 16 normaalikokoisen Muffinssin taikinaan:


4,5 dl venhäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
0,5 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
0,5 tl maustepippuria
0,5 tl jauhettua neilikkaa
1,5 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa

300 g sokeria
180 g pehmeää voita
iso kananmuna
220 g omenasosetta (käytin omatekoista, mutta käy hyvin kaupan omat... suosi kumminkin tässä kohtaa sellaista missä ei ole ihan hulluna sokeria)
20 kpl omar karkkeja pilkottuna tai jotain muuta toffeen tyyppistä.

Uuni lämpiämään 200 asteeseen.
Vispaa voi ja sokeri sähkövispilällä kuohkeaksi. Laita sekaan muna, ja sekoita hyvin sekaan.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Kaada taikinaan vuorotellen omenasosetta ja kuivia aineita sekoittaen välillä vispilällä. 
Lopuksi kääntele karkit joukkoon vuolialla. 
Jaa taikina vuokiin. ( 3/4 vuuasta että jää kohoamisvaraa)
Paista uunissa keskitasoa yhden pykälän alempana 20 minuuttia. 

Tällä aikaa tein koristeomenat jotka ei vaadi muotteja eikä muutenkaan suuria kondiittorin taitoja :D 
Tein punaisesta sokerimassasta palloja joiden keskelle painoin pienen kolon. Vihreästä sokerimassasta leikkelin pieniä lehtiä jotka liimasin elintarvikeliimalla paikoilleen. Lopuksi värjäsin pienen osan punaista sokerimassaa kaakaojauheella ruskeaksi ja tein siitä "oksat". 






Kuorrute:

50 g maustamatonta tuorejuustoa
30 g kinuskikastiketta
60 g tomusokeria
0,5 tl suolaa
3,5 rkl vanhanajan vaniljakastikejauhetta
1,5 dl vispikermaa

Vispaa kulhossa ensin kinuski ja tuorejuusto yhteen jotta juusto ei jää klönttiseksi. Sen jälkeen voit laittaa kaikki loput aineet kulhoon myös ja vispata kunnes kuorrute on kuohkeaa ja pursotettavaa. 
Pursota täysin jäähtyneiden muffinssien päälle haluamallasi tavalla. Itse pursotin ilman tyllaa tälläkertaa. 

Noin... valmiita syötäväksi... namnam!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti