keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Lingonberry Cheesecake





Hei kaikille! Tässä todella helppo juustokakku syksyn puolukoista! Kakku ei ole ällömakea, vaan ihan helposti voisi syödä isonkin palan :D

Jos tahdot mantelittoman version esim. allergian vuoksi, niin korvaa mantelijauhon osuus vehnäjauholla, ja jätä päältä pois mantelilastut.

Pohja
100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
145 g vehnäjauhoja
30 g mantelijauhetta
0.5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

Täyte
600 g maustamatonta tuorejuustoa
vähän reilu desi sokeria
3 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
sitruunamehua 1,5 tl, tai puolikkaan sitruunan kuori raastettuna, tai 1,5 tl appelsiinimehua, tai puolikkaan appelsiinin kuori raastettuna.

100 g puolukkaa.
1 dl mantelilastuja

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri sekaisin. Lisää kananmuna ja vatkaa taas kuohkeaksi. Laita kuivat aineet sekaan ja sekoita taikina vispilällä kunnes se on hyvin sekaisin.
Taputtele taikina irtopohjavuokaan (25 cm) ja n 2-3 cm reunoille. Laita vuoka pohjineen jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen.

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Vispaa tuorejuuston rakenne rikki kulhossa ensin yksikseen, ja lisää sitten muut aineet sekaan ja vatkaa tasaiseksi massaksi.

Puolukat voi kaataa kakun päälle kokonaisinakin, mutta itse soseutin sulat puolukat. Laitoin 1/3 osaa täytteestä pohjan päälle ja sitten puolukkaa reilu puolet koko määrästä. Sitten laitoin loput täytteet, ja lusikalla lusikoittin soseutettua puolukkaa täpliksi päälle.
Lopuksi päälle ripottelin mantelilastut.
Kakku on uunissa 45 minuuttia tai kunnes on lähes hyytynyt. Anna jäähtyä täysin ennenkuin tarjoat.



Välillä jotain muutakin kuin leipomista.... maailmaan putkahti 23.10 tyttö sydämmiä särkemään.. Nyt on siis ajankohtaista ruveta suunnittelemaan kastejuhlaan kakkua ja muuta tarjottavaa ;)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti