keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Taikakakku







Niin siinä on kolme kerrosta.. mutta kakku tekee ne itse uunissa kaikessa hiljaisuudessa.. voit huokaista helpotuksesta ;)
Tämä kakku on ns. taikakakku, joita löytyy internetistä kaikenlaisina.. tämä on helppo, vaatii vispaamista ja yllättävän pitkän paistoajan toki (1 h)
Ilman makuainetta, kakun koostumuksesta ja mausta tulee hieman mieleen pannukakku, vaniljakreemi ja vaalea kakku.. eli aika mieto makumaailmaltaan, eli itse suosittelen tähän käytettäväksi sitruunaa tai limeä antamaan puhtia. 
Kakku on raikas, eikä ollenkaan tuhdin oloinen, kesällä tämä kakku on todella hyvä, ja vielä kun päälle laittaa tuoreet marjat, niin avot!

n 8 annosta

4 kananmunaa (isoja) eroteltuna
1 rkl vettä
150 g sokeria
125 g sulaa voita
115 g vehnäjauhoja
0,5 l maitoa hieman lämmitettynä
2 rkl vaniljaesanssia tai 3 tl vaniljasokeria
(0,5 tl esanssia, 2 tl sitrushedelmän kuorta tai 1 tl likööriä)
Koristeeksi tomusokeria ja jos mahdollista niin tuoreita marjoja!


Tarvitset vuuan joka on 20 cm halkaisijaltaan. 

Mikäli käytät irtopohjavuokaa, niin varotan sen verran, että tämä taikina on todella löysä, ja vaikka vuoraisit pohjan leivinpaperilla, niin taikinaa valuu uunissa hieman ulos. ELI jos laitat siitä huolimatta irtopohjavuokaan (itse tein niin, koska tätä on vaikea saada normi kakkuvuuasta nättinä ylös) laita pelti alimmalle ritilälle ottamaan taikinatipat vastaan, että säästyt uunin pesulta. Jos laitat kakun normaaliin kakkuvuokaan, on se voideltava ja korppujauhotettava. Anna kakun jäähtyä TÄYSIN, ja kippaa ensin väärin päin lautasen avulla, ja sitten toisen lautasen avulla oikein päin.  

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. 

Erottele munat

Vatkaa valkuaisista kovaa vaahtoa. Älä vatkaa täysillä kuitenkaan, vaahdosta tulee kestävämpää jos maltat vatkata hieman hiljempaa, hieman pitempään. 

Laita isoon kulhoon, keltuaiset, vesi ja sokeri. Vatkaa ne hyvin sähkövatkaimella, kunnes seos on vaalentunut ja on kuohkeampaa. Lisää joukkoon nyt myös sula voi ja vanilja (tässä kohtaa voi laittaa myös makuaineen jos sellaista käyttää). Sekoita taas vatkaimella n 1 minuutti. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, ettei voi jähmety kun lisäät sen taikinaan. Kaada taikinan joukkoon ja vielä  jauhotkin mukaan.  Tässä kohtaa kannattaa vispilän kanssa olla varovainen. Itse vatkasin käsivispilällä ettei löysä neste lentele ympäriinsä.  Kääntele joukkoon viimeiseksi valkuaisvaahto. Jos valkuaisvaahtoa jää hieman "pinnalle kellumaan" niin älä huolestu.. se ei haittaa. Kaada taikina vuokaan. Se tulee melkein täyteen, mutta se ei haittaa, koska kakku ei kiehu, eikä kohoa yli koska eihän siellä ole mitään kohotusainettakaan. 

Paistele uunissa tunnin verran uunin alaosassa. 
Anna jäähtyä täysin ennen tajoilua. Tarjoile mieluiten jääkaappikylmänä. Ei kärsi pakastamisesta. 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti