torstai 26. helmikuuta 2015

Blondie





On muuten syntisen hyvää! No words. 



 8–10 palaa

250 g voita
250 g valkosuklaata 
3 munaa
1,5 dl sokeria
130 g vehnäjauhoa
1/4 tl suolaa
100 g pistaasia ilman kuorta. Eli tarvitset n 200 g pussin kuorellisia
1 sitruunan kuori


Uuni lämpiämään 200 asteeseen
Sulata voi ja suklaa miedolla lämmöllä kattilassa
Vatkaa sekaisin munat, sokeri, jauhot, sekä suola kunnes seos on vaaleampaa. 
Taittele mukaan voi ja suklaa
Taittele mukaan vielä pistaasit ja sitruunankuori. Kaada taikina leipävuokaan tai johonkin toisenlaiseen vuokaan joka on kooltaan hieman normaalia kakkuvuokaa pienempi. Jos teet taikinan puolitoistakertaisena niin voi käyttää hyvin n 28 cm kakkuvuokaa. Pellillistä varten taikina on tehdävä kolme kertaisena.  
Paista uunissa 35 minuuttia hieman keskitasoa alemmalla tasolla. Kakku saa jäädä taikinamaiseksi niinkuin browniet yleensä.
Valkosuklaa on herkkä palamaan, ja kakun pinta tummuu nopeasti.. älä kuitenkaan säikähdä sitä, se kuuluu asiaan. 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti