lauantai 7. helmikuuta 2015

Sitruunakakku punaherukoilla



Tämä on nopea resepti, jonka voit tehdä muillakin marjoilla.. vadelma ja mustikka etenkin passaa loistavasti! 


Kakkuun tarvitset:
(n. 8 annosta)

115 g voita
3,5 dl sokeria 
2 kananmunaa
2 sitruunan kuori (tai 1 sitruunan ja 1 appelsiinin)
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
1 sitruunan mehu
1 dl vispikermaa
1 tl vaniljauutetta tai 2 tl vaniljasokeria
2 kourallista marjoja + koristeluun. (itse käytin siis punaherukoita, mutta muutkin käy)

Päälle 
Tomusokeria 100 g
2 rkl sitruunamehua


Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen
Voitele leipävuoka (23x 13 cm). Jos et omista leipävuokaa, voit tehdä myös kahvikakkuvuokaan, mutta tee sitten taikina tuplana!  

Vispaa sähkövispilälle voi ja sokeri sekaisin ja lisää munat, sekä sitruunankuoriraaste. Vispaa sekaisin. Sekoita toisessa pienessä kulhossa sitruunanmehu, kerma ja vaniljauute. Sekoita myös kuivat aineet keskenään. Laita kaikki samaan kulhoon ja sekoita hiljaisella teholla vispilällä kunnes kaikki on sekaisin. Laita kolmasosa taikinasta vuuan pohjalle ja laita päälle kourallinen marjoja tasaisesti. Laita toinen kolmannes taikinasta vuokaan ja laita taas siihen päälle toinen kourallinen marjoja. Loput taikinat vielä vuokaan ja kakku on valmis menemään uuniin. 
Paista alaritilällä 45 minuuttia tai kunnes kypsä. Kakku saa kyllä jäädä hieman kosteaksi sisältä, joten ihan kuivaa ei kakusta tarvitse paistaa. 

Anna kakun jäähtyä 10 min, ja kumoa lautaselle. Anna jäähtyä lautasellaan kokonaan. Valmista tomusokerikuorrute vispaamalla tomusokeri ja sitruunamehu sekaisin hyvin. Mikäli seos tuntuu paksulta, lisää hieman sitruunamehua. 
Ripottele kuorrutetta kakun päälle, pursotinpussilla pursottaen tai esim lusikalla. Lataa päälle koristeeksi marjoja :) Jos käytät herukoita, ne voi laittaa pakastimesta päälle, mutta mikäli teet kakun esim mustikoista tai vadelmista, niin käytä koristeeksi tuoreita marjoja jotka näyttää kauniimmalta ja  ei valu sulaessaan. 















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti