perjantai 13. helmikuuta 2015

Raakaleivonta ja ajatukset siitä
Raakaleipominen on kovassa nosteessa, kuten myös ihmisten terveellisemmät elämäntavat mehulinkoineen yms. No koskas sitä sitten meikäläinenkin alkaa leipomaan raakakakkuja ? 

Tuskin aivan heti. 


Mahtavaa että keksitään uusia asioita, ja vielä mahtavampaa jos joku niistä saa intoa elämäänsä! Normaali leipominen ja raakaleipominen ei toistensa tontille mene, vaan kummatkin varmasti löytävät omat toteuttajansa. Uskon että kunnon pullahiiri, ei koskaan raakaleipomisesta innostu ja minä taidan tässä tapauksessa olla se pullahiiri. 

Minulle leipominen on sitä, mitä oon jo äidin kanssa pienenä oppinut; jauhoja, voita, ihania tuoksuja ja lämpimäisiä! On kiva kokeilla uutta, ja tehdä esim. no bake juustokakkuja sillontällöin, mutta kyllä edelleenkin taikinaan hupsahtaa voita, ja sokeria! Nykyään, on niin trendikästä ostella kalliita (toki laadukkaita) puhtaita, ekologisia ja aitoja tuotteita, että kaupassakin alkaa olla jo melkoinen valikoima. Ihmisten kaapeissa on pussukkaa ja purnukkaa joka lähtöön, ja kaikkea syödään sitten puhtaalla omallatunnolla. Mahtavaa...siis oikeesti. Ekologiset tuotteet on tosi jees, ja myös se että ihmiset haluavat elää terveellisesti eikä vain syödä mikropitsoja! 

Mikäs sitten on kun ei oikeen innosta? No se on se TRENDI. Olen yksi niistä ihmisistä joita ahdistaa se "kun kaikki muutkin". Oli kyseessä sitten jo kulahtanut Zumba, cake popsit, verhokangas tai uusi ihmedietti, niin jotenkin ahdistaa jos kaikki paasaa samasta asiasta, ja on niin polleena kun kuuluu siihen maapallon enimmistöön joka on hurahtanu johonkin. Nyt ähkyä aiheuttaa Fitness (ja ne 100 purnukkaa, sekä belfiet), ja ylenpaattinen "voi minä olen niin reipas kun syön vain näitä hitokseen hyviä jyviä". Kuulostaa kauheen jyrkältä, mutta kyse on siis siitä, että itse en jaksa innostua.. muut tehköön mitä lystää... muutos on hyvästä välillä, ja vierivä kivi ei sammaloidu jne... totta, mutta aina ei jaksa pyöriä kaikkien trendien mukana! 

Kaikki tietenkin taplaa tavallaan, ja se on loistavaa jos terveelliseen elämäntapaan hurahtaa niin kovaa, että tehdään omat porkkanamehut, ja vaihdetaan voit kookosöljyyn yms. Jos tulet siitä onnelliseksi niin SIITÄ VAAN. HYVÄ! Itse tulen onnelliseksi, kun joskus saa palan SYNTISTÄ suklaakakkua! Sen tietää, että se ei ole terveellistä...sen tietää että porkkana olis ollu parempi vaihtoehto, mutta hyvänenaika; eipä sitä nyt jokapäivä sitä kakkua syö ja se tekee siitä vielä parempaa! 


Raakakakut ovat monesti myös HYVIN kaloripitoisia, joten turha sitä on luulla, että sitä voi sitten syödä kakun puoliksi miehensä kanssa ja seuraavana päivänä vaaka vääntyy pakkasen puolelle, ihan vain siksi että nyt sitä on poka syöty terveysruokaa! Ehkäpä tuota kakkua tulisi syötyä vaan enemmän, koska ajatus terveellisyydestä puskee tajuntaan, eikä se, että "himmaa himmaa, aijotko mahtua edes joihinkin farkkuihin kesällä?" Näin veikkaan ainakin että omalla kohdalla kävisi ;)

Omasta kaapista löytyy ruususuolaa, ekologisia tuotteita, raakakaakaota ja pähkinöitä. KYLLÄ. Eli en ole ehdoton tässä asiassa, mutta raakaleivontablogiksi tämä sivu ei muutu, ja terveellisyys asia painottukkoon enemmän elämän muille osa-alueille kuin leivontaan. Voi olla että vastaisuudessa blogistani löytyy terveellisempiäkin leivonnaisia, mutta ei tarvitse odottaa uudelleenkehitettyä raaka-pullataikinaa ;)

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti