perjantai 5. joulukuuta 2014

Kotitekoinen VaniljauuteVielä kerkiää pukinkonttiin!
Tämä on loistava lahja, ja MUST jos rakastaa vaniljan makua ja leipomista... vaikkei rakastaisikkaan, niin paremman tuloksen saat kunnon värkeistä! Se on fakta!  Kaupan esanssit on todella kitkeriä ja kyllä jää vaniljasokerit ja esanssit kauppaan kun tätä koittaa!

Kerralla saattaa tuntua, että tuleepas tälle hintaa, kun vaniljatangot on niin kalliita, eikä se alkoholikaan edullista ole, mutta ennenkun tyrmäätte tämän idean hinnan takia, niin kerrottakoon, että lopulta tässä säästää. Tätä esanssia ei paljoa tarvitse laittaa, ja se ei lopu koskaan :D


Tarvitset:

0,75 litraa vodkaa (perunasta tehtyä, niin on sitten gluteenitontakin)
12 kpl vaniljatankoja

Halkaise vaniljatangot pituussuuntaan. Laita vodkapulloon, tai jos jaat pullon sisällön niinkuin itse tein, niin sitten jaat tangotkin. Laita jääkaappiin ja hölskyttele pulloa/pulloja aina välillä..pari kertaa viikossa. Pari-kolme viikkoa minimissään pitää homman antaa tekeytyä, mutta mieluiten ihan pariin kuukauteen saakka. Väri muuttuu tummemmaksi, ja maku syvemmäksi. 

Jos annat lahjaksi, voi uutetta laittaa pikkupulloihin, ei tarvitse laittaa 2,5 dl pulloihin kuten itse tein, mutta sitten sinne ei sitä tankoa pilkkomatta saa mahtumaan. 
Tankojen kannattaa ainakin omassa käytössä antaa olla pullossa, ja sitten kun käytät uutetta, niin lorauta aina vodkaa lisää sillointällöin..  se ei lopu!


Niin ja onhan se kiva jos ne pullot näyttää kivalta... eli jos tahdot, niin ihan olen jakoa varten rustannut tälläiset laput. 4 erillaista, jos vaikka joku miellyttäisi !


HYVÄÄ ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ KAIKILLE!

 Erika

2 kommenttia:

 1. Hei. Aivan mahtavia kaikki sinun ideat. Aion itsekin kokeilla nyt tuota vaniljauutteen tekoa. Mistä olet löytänyt nuo ihanat pullot? - reeti-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikkamoi! Ja kiitos paljon :)
   Nuo pullot ostin chlas olssonilta... muistaakseni maksoi jotain 3€ kpl, eli etuisasti saa ! Ihan lasipurkkikin käy tähän hyvin,ja siitä saa kans tosi kivan näkösen.

   Poista