maanantai 15. joulukuuta 2014

Helgan omena-murokakku


Tämä kakku on napattu äitini reseptivihosta, joka on sinne tiensä löytänyt hänen äitinsä resepteistä. Eli edesmennyt mummuni Helga on se jota kiitämme tästä.
Ainekset on hyvin perusaineita, mutta monesti ne parhaat jutut syntyykin juuri niistä perusjutuista.
Tästä ohjeesta tulee joko normaali piirakkavuoka (25-30cm) tai sitten niinkuin itse tein, 6 pienempää piirakkaa (n 10 cm halkaisia) tartalettivuualla.
Helgan Omena-Muropiirakka4,5 dlvehnäj,
1,5 dl sokeria
150 g voita
 2,5 t leivinjauhe

1 tl vaniljasokeria
1 muna

Hilloa tai sosetta
Uuni lämpiämään 200 asteeseen.
Voi, sokeri, leivinjauhe, vaniljasokeri ja vehnäjauhot nypitään kulhossa tasaiseksi murenaksi. Lisää joukkoon kananmuna.
Jätä kolmasosa taikinasta piirakan päälle ripoteltavaksi, ja lopuista kahdesta kolmasosasta taputtele pohja piiralle. Hieman reunoille myös. 

Hilloa tai sosetta voi laittaa oman mielensä mukaan. Itse laitoin noihin pieniin n 1 rkl sosetta / piiras. Isoon pyöreään 1,5 dl. 
Käytän omatekoista sosetta jossa ei ole paljoa sokeria, joten sitä voi laittaa runsaammin. Jos käytät hilloa, muista että se on heti makeampaa ja sitä ei kannata paksulti laittaa. Suosittelen sosetta tähän mielummin kuin hilloa. 

Jos et omista sosetta, niin lastenruokaosaston omenasosekin käy vallan mainiosti :D Lasten soseen sopivuutta joskus multa kysyttiinki ja nyt se on selvitetty! Se passaa hyvin!

Levittele taputellun pohjan päälle tasaisesti ja murustele loppu taikina vielä päälle. 
Laita piiras uuniin ja paista 30 min.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti