tiistai 3. maaliskuuta 2015

Mustikkaiset täysjyvä-suklaamuffinssit ja saksanpähkinä crumble




 Tästä ei kuulkaa muffinssit parane. Päällä on rapea saksanpähkinä crumble, sisältä löytyy pehmeää muffinssia jossa on mustikoita ja suklaahippuja.. täysjyvää vielä! Ei muuta kun hihat heilumaan!

12 kpl normaalikokoisia muffinsseja tai 8 isompaa. 

Crumble:
50 g saksanpähkinää ilman kuoria luonnollisesti (käy myös pekaanit)
40 g fariinisokeria 
30 g grahamjauhoja
1 tl kanelia
25 g kylmää voita


Muffinssi:
130 g vehnäjauhoa
100 g grahamjauhoja
130 g sokeria
0,75 tl leivinjauhetta
0,75 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
ripaus suolaa
100 g sulaa voita
2 munaa
100 g jäisiä mustikoita
100 g tummaa suklaata (70 grammaa muffinssiosaan 30 g säästetään päälle)



Aloita crumblesta, koska lopussa ei ole siihen aikaa. 
Laita ainekset kulhoon. Jauha ainekset sauvasekoittimella tai leikkurilla kunnes saat murumaista mössöä.



Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen
Siirry muffinssiosaan. Laita kulhoon kaikki muut paitsi suklaa ja mustikat. Sekoita hyvin... et taevitse vispilää vaan lasta riittää. 
Kun ainekset on sekaisin pilko tumma suklaa. laita 100 g määrästä 70 g taikinan sekaan, seka jäiset mustikat. Kääntele taikina sekaisin. 






Pyörittele nopeasti isohkon lihapullan kokoisia palloja taikinasta (golf pallon kokoisia) ja tipauta vuokaan. Jaa crumble taikinapallojen päälle ja lopuksi vielä jaa suklaahiput crumblen päälle. Kipposet saa olla aika täynnä niinkuin alla olevista kuvista näkyy

laita uuniin 25-30 minuutiksi kunnes muffinssit on saaneet vähän väriä.

Nämä ovat erinomaisia lämpimänä ja kylmänä!!










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti