perjantai 5. syyskuuta 2014

Suklainen syntymäpäivä



Suklainen täytekakku


Tämä kakku on helppo, ja koristelu on sellainen, ettei sitä tarvitse yhtään ressata. Monesti lasten syntymäpäivät teettää paljon hommaa, ja siksi on ihan kätevää pitää asiat yksinkertaisena :) Jos tämän yhteen syssyyn tekee, niin toki on hommaa, mutta suosittelen tekemään pohjat päivää ennen, jolloin ne on myös jääkaappikylmänä huomattavasti kivempi leikata. Kakkupohja on murenevaa sorttia, mutta jos välikerroksissa on vähän palapeliä harrastettu, niin kukaan ei sitä lopputuloksessa näe! ;)

Täytekakun pohjasta en voi ottaa kunniaa. Se on kinuskikissan resepti.


Taikina:

2 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
¾ tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
1 ½ dl tummaa kaakaojauhetta
150 g voita tai margariinia
3 ½ dl sokeria
3 munaa
3 dl kädenlämpöistä maitoa


Paistolämpötila ja -aika:
175 astetta, keskitasolla 50-60 minuuttia

Kostutus:
1 ¼ dl kostuketta (maito, vaniljamaito, mehu, virvoitusjuoma)

Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija 24 cm).
Sekoita kuivat aineet keskenään (paitsi sokeri).
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen.
Sekoita hitaalla teholla vatkaten joukkoon ensin reilusti jauhoja ja tämän jälkeen vuorotellen pienissä erissä loput kuivat aineet ja kädenlämpöinen maito.
Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 50-60 minuuttia. Anna seistä vuoassa n. 15 minuuttia ennen kumoamista.

Tein tuon reseptin kaksi kertaa, koska halusin korkean kakun. Eli kahteen vuokaan. 


Täytteet valitsivat sankarit itse, eli tänään oli lasten kestosuosikit banaani ja mansikka toivelistalla. 
Monesti laitan täytteisiin kokonaisia marjoja, mutta lastenkutsuilla tapaan soseuttaa, jo siksi että ite muksuna inhosin niitä sattumia :D

Tein kahta eri täytettä (mutta yksikin riittää enemmän kuin hyvin):
täyte 1:
2 banaania soseutettuna 

täyte 2: 
2 dl mansikoita (voi olla pakastimesta)
1,5 dl vispikermaa, 
purkki Vaniliarahkaa (Valio)
0,5 pussia vanhanajan vaniljakastikejauhetta. 

Vatkaa kerma, lisää joukkoon rahka sekä vaniljajauhe ja vatkaa hetki että jauhe saostaa massan. Lopuksi soseuta mansikat ja kaada nekin joukkoon. 


Kakun kokoaminen
Leikkaa kakut kahteen kerrokseen jolloin saat neljä kerrosta. Laita alin kerros vadille, kostuta se n. 0,5 dl nestettä(itse käytän aina maitoa tähän), ja laita päälle puolet banaanisoseesta. Laita seuraava kerros, kostuta se ja laita mansikkatäytettä.
Kolmas kerros kehiin ja  kostus. Tähän sitten loput banaanisoseesta ja lopultakin kansi päälle. Kansi kostutetaan myös, ja sitten laitetaan spatulalla mansikkatäytettä päälle ja sivuille.

Seuraavaksi koristelu. Tässä vaiheessa voi laittaa esim. ihan kermavaahdot päälle, jos ei tahdo tehdä tuollaista sokeripommia kuin itse tein :D

ELI Kaupasta saa noita suklaasikareita keksiosastolta. Itse tarvitsin piirun verran yli yhden purkin, joten kaksi on ostettava. Sitten ostin candy kingistä 400 g M&M karkkeja.

Sikarit ladotavaan vaan mansikkatäytettä vasten suoraan pystyyn. Laitoin itse narun hetkeksi sikareiden ja koko kakun ympärille (niinkuin kuvassa näkyy) jotta sikarit siihen asettuisivat. Ja myöhemmin kun narun avaa, niin pysyvät paikoillaan.

Karkit ripotellaan tasaisesti kakun pintaan ja näin helppoa se oli :D

Liput olin aikaisemmin tehnyt kartongista ja cokctailtikuista.



3 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos Mea:) Kaikkein parasta oli se, että sankarit oli aivan tosi tyytyväisiä myös! Vanhempi poika kattoi suu auki varmaan minuutin ennenkuin sitten sanoi "äiti... maailman hienoin kakku" :D Veikkaan että toi karkkimäärä ratkasi sen ;)

      Poista
  2. Nam, miltä näyttää!

    VastaaPoista