perjantai 12. syyskuuta 2014

Banaani-suklaa keikkauskakku


Keikkauskakuthan on klassikkoja, ja varmasti kaikki on joskus nähnyt ja jopa maistanutkin niitä. No itsellä muistot tulee jo lapsuudesta, jolloin äiti teki keikkauskakkuja, mutta silloin olin sitä mieltä että se oli "aikuisten kakkua", ja moussutin mielummin äitin korvapuusteja!
Nyt päätin kuitenkin kokeilla keikkauttaa kakun, mutta perinteisten ananaksien ja cocktailkirsikoiden sijaan lähestyn asiaa eri vinkkelistä koska en siedä cocktailkirsikoita.. ettekä koskaan varmasti tule näkemään repseptiä johon niitä laitan. 
Tällä kertaa siis päällä (tai pohjalla..miten sen nyt ottaa) on banaania, ja itse kakkuosuus on tietenkin suklaata! Joko itse oon nyt siinä iässä että "aikuisten kakut" kelpaa, tai sitten tämä on vaan pirun hyvää!



n. 8-10 annosta

110 g voita
2 dl fariinisokeria
2 banaania


2 dl vehnäjauhoja
1 dl mitallinen hieman kukkuralla kaakaojauhetta
1 tasa tl ruokasoodaa
pikkaisen suolaa (n. puoli teelusikkaa) jos käytät voita jossa on suolaa, niin voit jättää pois
1,5 tl vaniljasokeria

80 g voita
2,5 dl sokeria
2 kananmunaa
1,5 dl vispikermaa 


Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. 
Tarvitset n 25 cm halkaisijaltaan olevan kakkuvuuan. 

Laita voi kattilaan ja kiehauta, laita sekaan fariinisokeri ja anna hiljalleen kiehua pari minuuttia, samalla vispaten. Ota kattila liedeltä ja leikkaa 2 banaania siivuiksi.
Kaada sokeriseos kakkuvuuan pohjalle, ja katso että se leviää koko pohjaan. Lado banaanit haluamallasi tavalla sokeriseoksen päälle, vuuan pohjalle.  Siirrä hetkeksi vuoka sivuun ja siirrytään kakkutaikinan tekoon.

Sekoita kuivat aineet ( jauhot, kaakao, sooda, suola ja vaniljasokeri). Vatkaa  sähkövispilällä kulhossa voi ja sokeri kunnes ovat hyvin sekoittuneet. Lisää kananmunat joukkoon yksitellen välillä vispaten. Kun kummatkin munat ovat seoksessa, niin vispaa muutama minuutti tehokkaasti. 

Lisää kuivat aineet siivilän läpi, ja myöskin kerma. Sekoita sähkövispilällä taikina tasaiseksi n. 30 sekunttia. 

Taikinasta tulee paksua, ja se pitää nostella vuolialla kakkuvuokaan jossa banaanit ja sokeriseos on. Nostele kekoja ympäri vuokaa ja voit varovasti tasoittaa niitä, mutta varo sekoittelemasta banaaneja sikinsokin. Keot tasaantuvat kyllä uunissa, joten älä turhaa jaa lanaamaan taikinaa edestakaisin. 

Laita kakku uuniin 45 minuutiksi. 

Ota kakku uunista ja anna sen rauhoittua 5 minuuttia ennen kumoamista. Kun kumoat kakun lautaselle voi joku banaani jäädä kiinni kakkuvuokaan.. jos näin käy, laita banaanit paikoilleen. 
Anna vielä asettua n. 20 minuuttia ennen tarjoamista 

Tämä kakku on parasta tarjoiltuna lämpöisenä tai huoneenlämpöisenä... jätskin kanssa toimii tosi hyvin!


;)
Kakku säilyy huoneenlämmössä pari päivää, mutta sen voi hyvin myös pakastaa, jos vain muovittaa huolella. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti