torstai 7. elokuuta 2014

Sitrus-toscakakku


Sitrus-Toscakakku


Toscakakku on kaikille tuttu kahvipöydän herkku.. itse pidän siitä toscakuorrutteesta tosi paljon, mutta jo kakarana olin sitä mieltä että se on muuten mun makuun kuivaa. Tällä reseptillä kakusta tulee mehevä ja onhan siinä appelsiinin ja limen makuakin piristämässä klassikkoa !

Pohja:

3 kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
1 appelisiinin mehu, ja noin kolmasosa appelisiinin kuoren raasteesta. 
100 g voisulaa

Uuni lämpiämään 180 asteeseen. Voitele ja jauhota 25-30 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka. Jos et omista, niin kakun voi tehdä normaaliin kakkuvuokaankin, vaikka kumoaminen on hieman hankalaa kyllä.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää joukkoon jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri.
Sulata voi mikrossa tai kattilassa ja sekoita siihen appelisiinmehu ja kuoriraaste. Sekoita se sitten varovasti taikinan sekaan.

Kaada taikina vuokaan ja laita uuniin 35 minuutiksi. Kakku jää hieman raa-an oloiseksi, mutta se menee vielä uuniin uudestaan!
Anna kakun hieman asettua ja jäähtyä. 
Vaihda uunin lämpötilaksi 225 astetta. 

Sillä aikaa kun kakku on uunissa kerkeät tehdä tosca kuorrutteen. 

Kuorrute:

100g mantelilastuja
100g sokeria
100g voita
1 dl kuohukermaa
1 rkl siirappia. 

Laita kaikki ainekset kattilaan ja anna porista hiljalleen noin 30 minuuttia. Seos sakenee, ja väri hieman muuttuu. 

Kumoa täyte kakkupohjan päälle. Täyte kiehuu uunissa, se on normaalia. Älä laita täytettä yli reunojen. Kakkupohja saattaa näyttää siltä että se lässähtää vähän keskeltä. Se saa tehdä niin.

Kakku laitetaan uuniin 225 asteeseen viideksi minuutiksi.

Sitten Mascarpone kuorrute reunoille:
160 g mascarpone tuorejuustoa
50 g lime curdia (löytyy marketeista)
0.5 dl kuohukermaa
25 g tomusokeria

Vatkaa ainekset keskenään. Kun kakku on jäähtynyt niin sivele reunoille ja mahdollisesti pursottele. Tässä saa käyttää luovaa kekselijäisyyttä.. :D

Tämä kakku säilyy hyvin jääkaapissa useita päiviä ja soveltuu hyvin pakastamiseen. 

Eikun kokeileen :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti