perjantai 15. elokuuta 2014

Chocolate cupcakes with a hint of mint




Tässä tulee mun oma muffinssiohje jossa on sitten mariannekuorrutus päällä. Oon saanu lapsena yliannostuksen After eight nameja yms, ja vältän yleensä minttua leivonnaisissa siitä syystä.. tässä siksi minttua on vain kuorrutteessa :) Jos kuitenkin haluat vahvemman minttuisemman maun, lisää muffinssipohjaan marianne crushia (ihan muutama ruokalusikka tätä) tai minttuesanssia (0,5-tl).

10-12 kpl

75 g voita sulatettuna
2 kananmunaa
1,5 dl vispikermaa
0.75 dl ruokaöljyä

1,5 dl sokeria
0,5 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
1 tl ruokasoodaa
0,5 tl leivinjauhetta
1 dl vehnäjauhoja
50 g kaakaojauhetta

Kuorrute:
125 g jääkaappikylmää voita
135 g tomusokeria
95 g Fazerin Mariannesuklaata

Koristeena:
sokerimassakukkia :)

Valmistus:
Uuni lämpiämään 200 asteeseen. 
Muffinssien taikina tapahtuu "ainekset kulhoon ja sekaisin" mentaliteetilla. Eli kuivat aineet erikseen ensin ja sitten sekaisin. 
Käytä muffinssipeltiä tai muffinssivuokia. Täytä 75 % vuuasta taikinalla jotta jää kohoamisvaraa.
Sitten laitetaankin leivonnaiset uuniin paistumaan 15 minuutiksi. 

Tällä aikaa voit tehdä kuorrutteen valmiiksi vaikka sitä ei voikkaan laittaa muffinssien päälle ennenkuin ne on kokonaan jäähtyneet. 
Sekoita sähkövispilällä kylmä voi ja tomusokeri tasaiseksi massaksi. Sulata suklaa varoen mikrossa tai vesihauteessa. Lisää suklaa voi-tomusokerimassaan ja vispaa kunnes saat tasaisen kuorrutteen. 
Mariannesuklaassa on paloja mariannekarkeista ja siksi tätä kuorrutetta ei kannata pursottaa tyllalla. Ei oo ehkä mitään ärsyttävämpää kun leipoessa tylla menee tukkoon! Eli jos käytät pussia, pursota ilman tyllaa. Itse levittelin lastalla.

NOIN. Ja jos ei huvita askarrella kukkasia, niin koristeeksi voi laittaa esim, mintun lehtiä, nomparelleja, suklaarouhetta, sulaa suklaata, suklaakoristeita, ymsyms. 










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti