lauantai 12. huhtikuuta 2014

Brownie cupcakes for Easter








(n. 10 kpl)

Ainekset:
280 g tummaa suklaata
180 g voita
1,5 dl sokeria
5 kananmunaa
2 rkl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria

Kuorrutteeseen:
150 g voita
130 g tomusokeria
50 g maapähkinävoita
Väriainetta

Koristeeksi:
Sokerimassaa ja väriaineita tai kaupasta muna karkkeja.


Tässä tulee nyt pääsiäiseen sopiva resepti! Nämä kuppikakut tosin ovat oivallisia muulloinkin, kunhan ei koristukset ole samat ympäri vuoden. Browniessa on yleensä totuttu näkemään pähkinöitä..tällä kertaa pähkinä on kuorrutteessa, eikä sitä ole siihenkään pakko laittaa jos porukassa on pähkinäallergikkoja. Kuorrutteeseen voi myös laittaa maapähkinävoin sijaan esim. jauhettua pistaasia, tai jauhettuja-paahdettuja-suolattuja cashew pähiknöitä.



Sitten taas asiaan! :) Eli:
-uuni lämpiämään 175 asteeseen
-sulata tumma suklaa voin kanssa kattilassa miedolla lämmöllä.
-yhdistä kuivat aineet
-riko kananmunat kulhoon

Kun suklaa on sulanut, siirrä se leivontakulhoon, ja sekoita mukaan kuivat aineet. Tämän jälkeen sekoita mukaan myös kananmunat. Taikinasta tulee jännän venuvaista kananmunan määrän takia.
Helpoiten saat taikinan muffinssivuokiin pursotinpussilla. Koska taikina ei sisällä kohotusainetta muffinssivuuat voi laittaa enemmän täyteen kuin normaalisti.. itse jätin n 1cm tyhjää, ja se oli juuri passeli. Käytän itse mieluiten pahvisia muffinssivuokia, koska ne pitävät muotonsa todella hyvin!

Kun taikina on tasaisesti vuuissa, laita vuuat pellille ja pelli uuniin. 25 minuuttia keskitasolla.

Kun muffinssit on kokonaan jäähtyneet, voit siirtyä kuorrutteeseen. Tämä kuorrute on ns. "ainekset kulhoon ja sekaisin". Vispilä pitää vatkata kunnes seos on tasaista. Väriaineeksi käy pastaväri, nestemäinen elintarvikeväri, tomuväri tai jopa värillinen tomusokeri.

Pursota muffinssin reunaan rengas jotta saat "pesän" munille. Munat pyörittelin käsin.. tässä suosittelen väriaineiden kanssa leikkiessä; kumihanskoja !
Noin voilá! :)





Erika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti