sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Brownie purkissa


Noniin. 
Tässä olisi tämmönen leivontajuttu tälläkertaa helpottamaan Joulunkiireitä !

Purkkiin on siis ladottu kaikki muut paitsi, munat, kahvi ja sula voi. Ja ohje lahjan saajalle on tuossa kannessa. Laitoin nuo etiketit tuohon jotta saa nekin tulostella jos tahtoo :) Sovita vaan arkit paperille ja siinä on taas askarreltavaa purkkien kylkeen. 

Mitä purkkeihin sitten laitetaan:

1 litran purkki tarvitsee seuraavat jutut:

2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa

0,75 dl kaakaojauhetta
1,5 dl fariinisokeria
1,5 dl sokeria

0,75 dl tummaa suklaata
0,75 dl maitosuklaata
0,75 valkosuklaata

100 g haluamiasi pähkinöitä.

Jos haluat että saat mukavasti kerroksina ainekset, niin laita vuorotellen vaaleaa ja tummaa. Laitoin itse vehnäjauhoista ensin puolet, sitten kaakaon ja loput jauhoista leivinjauheen, vaniljasokerin ja suolan kera. Sitten fariinisokeri, normaali sokeri, suklaat ja pähkinät. Jokaisen aineen jälkeen kannattaa hellästi heilutella jotta ainekset menee tasaisesti purkin reunoille asti. Itse en sitä tehnyt, koska en halunnut niin selkeitä kerroksia. 

 Purkki tulee täyteen mikäli käytät 1 l purnukkaa, ja sitten ainekset eivät siellä hölsky. 


Ohjeet brownien valmistukseen lahjan saajalle ladattavissa TÄÄLTÄ

Ja purkkiin sidottavia tageja saat ladattua TÄÄLTÄ













Hyvää ensimmäistä adventtia <3

keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Pecanpähkinä-kinuskikakku



Nonniin tässä olisi tämmöinen kakku joka tuhoaa makeannälän! Pecan pähkinät on mun suosikkipähkinöitä.. ainiin.. mä tykkään kaikista pähkinöistä :D Tässä kakussa pähkinät on pohjassa, ja jos allergian vuoksi niitä ei voi syödä, niin toki ne voi jättää pois.

Kakku riittää 20 hengelle.

Ainekset kakkupohjaan:

100 g pecan pähkinöitä (koristeeksi voi jättää vielä sitten parikymmentä grammaa.) 
150 g voita
270 g sokeria
2 munaa
2 tl vaniljasokeria
250 g vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
0,5 tl suolaa
1,5 dl maitoa

Ainekset voikreemikuorrutteeseen:

280g munanvalkuaista (tarvitset n. 10 munaa) 
330g fariinisokeria 
ripaus suolaa
680 g voita kuutioituna
1 rkl kanelia
2 tl vaniljasokeria

Kinuski;

2 dl vispikermaa
70 g fariinisokeria
30 g siirappia





Okei ja sitten hommiin;

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. 
Ota esiin kaksi 20 cm vuokaa ja voitele ja korppujauhota ne. 
Vatkaa voita ja sokeria yhdessä n. 5 minuuttia. 
Laita munat sekaan yksitellen välillä vispaten.

Laita kuivat aineet kulhoon ja sekoita keskenään. (ei pähkinöitä)
Sekoita maito ja jauhot vuorotellen osissa voiseokseen ja vispaa välillä.
Kääntele joukkoon 100 g pähkinöitä.

Jaa taikina kahteen vuokaasi silmämääräisesti ja laita uuniin 25 minuutiksi. Älä paista varmuudenvuoksi pitempään! 

Anna pohjien jäähtyä kokonaan ja leikkaa sitten kummatkin pohjat kahteen osaan, jolloin saat 4 kerrosta. 

Kuorrute:

Noniin sitten tämä osuus, jossa kaikki voi mennä plörinäksi. Kaikki painot on grammoina jotta niin ei kävisi. 
Laita valkuaiset, sokeri ja suola isoon metalliseen kulhoon. (kulhon pitäsi olla niin iso että valkuaiset vievät tilaa vain vajaan kolmasosan ) Jos omistat leivontakoneen jossa on metallinen kulho, käytä sitä! Laita laakeaan isoon kattilaan vettä ja lämmitä vesi kunnes kiehuu. Vispaa kuuman veden päällä munanvalkuaisseosta taukoamatta kunnes lämpömittari kertoo sen olevan 70 asteista. Älä laita kulhoa veteen koska muuten saat syöttää munamössön ukolle aamupalakokkelina...hyvin makeana sellaisena! 
Kun lämpötila on saavutettu nosta pois vesihauteen päältä ja aloita vispaamaan tehokkaasti n 8 minuutin ajan. Eli jos käytit sitä koneen kulhoa niin käytä tässä vaiheessa tietenkin sitä konetta.. se helpottaa kun pystyt käyttämään kumpaakin kättä ja kone vispaa tehokkaasti jotta ei kuorrute erottuisi. Seoksen pitäisi sillä aikaa jäähtyä, koossaan triplaantua ja tulla paksuksi ja kiiltäväksi marengiksi.
 Kun valkuaisvaahto pysyy kulhossa ja kauniit kuviot jää vispatessa, niin ollaan valmiita seuraavaan vaiheeseen. 
Varmista että vaahto ei ole kuumaa. Kädenlämmintä saa olla. Jos on kuumaa, niin jatka vatkaamista. 
Jatka vispaamista ja tiputa voita seokseen kuutio kerrallaan ja vispaa kunnes se on muovautunut mukaan seokseen. Pala kerrallaan tiputtelet voita, ja vispaat. Älä hosu. 
Koko homma näyttää vähän kamalalta jonkin aikaa mutta se tasaantuu vispatessa. Vispaa kunnes seos on tasaista. 

Kinuski:

Laita ainekset kattilaan ja anna muhia keskilämmöllä kunnes näyttää kinuskilta.. ruskealta ja hieman paksuuntuneelta.. Ota huomioon että seos paksuuntuu kun jäähtyy, joten älä anna olla liedellä liian pitkään. 
Anna jäähtyä.

kakku kasaan:
Laita kunkin kerroksen väliin ensin kuorrutetta ja lusikoi kinuskia. Sillai että riittää kolmeen väliin-
Kun välit on täytetty ja viimeinenkin kerros on päällä, niin laita kuorrutetta sivuille ja päälle. Voit joko lastalla vain tasotella kuorrutteen tai pursottaa haluamallasi tavalla. 
Itsellä jälki oli hätäisen näköistä koska apuleipurini (tyttö 1 kk vanha) ei halunnut enää nukkua. 1,5 minuuttia ja valmista tuli! :D No joskus se menee äideillä näin! 









perjantai 14. marraskuuta 2014

Suklaataivas-juustokakku








Tässä kakussa on suklaata kolmella tapaa.. ja suklaataivas kuvaa hyvin sitä mitä lopputulos on !

Ainekset:

Suklaakeksipohjaan: 
24 kpl tummimpia dops keksejä / tai joitain muita todella tummia sellaisia
1 tkl sokeria
60 g voisulaa. 

Suklaajuustotäyte:
900g tuorejuustoa (!!!)
3 dl sokeria
50 g kaakaojauhetta
4 kananmunaa (niitä normaalikokoisia)
300 g tummaa suklaata


Päälystän suklaakuorrute:
2 dl vispikermaa
180 g tummaa suklaata
1 rkl sokeria
ripaus suolaa



Ja tässä ohjeet: 

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
Murskaa keksit joko sauvasekoittimella, tai pussissa kaulimella..mikä onkaan tyylisi :D Lisää joukkoon sokeri ja sula voi sekä sekoita ne hyvin keskenään. Laita irtopohjavuuan pohjalle leivinpaperi ja taputtele keksipohja vuuan pohjalla tasaisesti. Paista pohjaa n 8 minuuttia.

Tee täyte laittamalla kulhoon; tuorejuusto, sokeri ja kaakaojauhe. Sekoita sähkövispilällä tasaiseksi. Lisää munat joukkoon yksitellen välillä vispaten. Sulata suklaa mikrossa ja kaada se juustoseokseen. Vispaa hyvin sekaisin. Taikina näyttää tässä vaiheessa hetken hassulta mutta tasaantuu vispatessa. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita. Laita uuniin n. 1 tunnin ajaksi. Kun se on valmis, ei se enää kauheasti hytky.. vähän saa hytkyä koska se asettuu siitä jäähtyessään. 

Anna jäähtyä totaalisesti.. minimissään 8 tuntia mutta mieluiten seuraavaan päivään. 
Valmista kuorrute. Laita kattilaan kerma, suola, sokeri ja suklaa ja matalalla lämmöllä sulatat suklaan kermaan. Ota pois levyltä ja anna jäähtyä hieman. Kaada kakun keskelle ja levitä niin että reunoille jää sentti tyhjää. Anna asettua jääkaapissa tunnin ajan. 

Ota veitsi ja pyöräytä vuuan ja kakun välit ennenkuin avaat irtopohjarenkaan.  Tarjoa mieluiten huoneenlämpöisenä.
Tämän kakun voi tehdä muutamaa päivää aikasemmin ja maku vain paranee. Jääkaapissa foliolla tai kelmulla peitettynä  säilyy hyvin 4 päivää. Voi myös pakastaa.

Päälle olen laittanut kaakaojauhetta johon on tullut kuviot pullasudilla, sekä tummasta suklaasta tehtyjä suklaakiekuroita. 

Piparitaikinafudge vol2

Noniin... pakkohan oli sitten oma variaatio keksiä.. johon tietenkin tuli enemmän suklaata :D Tämä on myös oiva tuliainen tai lahja ;)


n. 20 kpl  2,5x2,5cm palaa

Tarvitset:

1 prk kondensoitua karamellisoitua maitoa ( se rusahtava purkki )
360 g valkosuklaata
2 tl kanelia
2 tl inkivääriä
0,5 tl neilikkaa
0,5 tl muskottipähkinää
2,5 dl vehnäjauhoja.

Päälle 120g maitosuklaata

Ja näin helppoa se on:

Sulata valkosuklaa mikrossa pienellä teholla. Sekoita sulaan suklaaseen kaikki muut aineet ja sekoita huolella esim sähkövispilällä. 
Kaada seos neliskanttiseen vuokaan jonka olet vuorannut leivinpaperilla (mikäli siis aijot leikata neliskanttisia paloja).. voit käyttää mitätahansa astiaa, koska astian ei tarvitse kestää kuumaa eikä kylmää.  Tasoita. Tästä tulee sellaisia hieman taikinaisempia paloja, eikä kuivia. Mikäli tahdot kovempaa fudgea, lisää hieman jauhoja.

Sulata maitosuklaa mikrossa myös ja kaada fudgen päälle. Tasoita suklaa ja laita koko komeus jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Ennenkuin alat leikkaamaan paloja, anna fudgen olla huoneenlämmössä muutaman minuutin jotta suklaa ei niin pahasti halkeilisi. 

Nam!.. Vaikka itse sanonkin.. niin nää on kyllä vielä parempia kun se alkuperänen löytämäni repsepti... makiaa mutta aijjettä ku hyvää!





keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Piparitaikina Fudge



Tämä resepti ei ole omani, joten en ota tästä mitään kunniaa. Resepti löytyi täältä... suosittelen kokeilemaan!! Mums!


Piparitaikina Fudge



AINEKSET:

1 purkki kondensoitua maitoa 
120 g valkosuklaata
2 rkl siirappia
2,8 dl tomusokeria
5 ,6 dl vehnäjauhoja
Ihan vähän ruokasoodaa.. puolesta teelusikasta kolmasosa
Saman verran suolaa kuin soodaakin
tl kanelia
1/4 tl inkivääriä
1/4 tl muskottipähkinää
1/8 tl neilikkaa

KUINKAS TÄÄ TEHDÄÄN:


Laita isoon kulhoon kondensoitu maito, valkosuklaa ja siirappi. Sulata valkosuklaa mikron avulla 2 minuutin ajan sekoitellen 30 min välein. Kun suklaa on sulanut ja saat sekoitettua ainekset tasaiseksi, mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita kuivat suklaaseokseen. Kaada neliskanttiseen astiaan. n. 20 x 20cm. Kulhon ei tarvitse kestää kuumaa, joten voit käyttää muovistakin jos ei vuokaa löydy. Laita jääkaappiin 30 minuutiksi tai anna asettua pöydällä 3 tuntia. Leikkaa kuutioiksi ja SYÖ! :D 

perjantai 31. lokakuuta 2014

Hasselpähkinä-mustikkakakku



                                                                        8-10 annosta

115 g hasselpähkinöitä 
50 g mantelijauhetta
170 g vehnäjauhoja
260 g pehmeää voita
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl sitruunanmehua tai puolikkaan sitruunan hienoksi raastettu kuori
5 kananmunaa
130 g sokeria
100 g siirappia

Täyte:
250 ml vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
2 tl sokeria
3 rkl mustikkahilloa

(kostuke)

Päälle mustikoita


Lämmitä uuni 175 asteeseen. 
Valmistele kaksi samankokoista vuokaa (n. 20 cm halkaisija) voitelemalla ja korppujauhottamalla.  
Jauha hasselpähkinät jauheeksi joko kuorineen tai kuorittuna. Jos tahdot kuoria, niin laita pähkinät uuniin 6 minuutiksi 175 asteeseen ja kaada sitten pähkinät keittiöpyyhkeen päälle, ja hiero kuoria irti pyyhkeen avulla. Itse en kuori, eikä se todellakaan ole pakollista. 

Laita kulhoon kaikki ainekset. Kyllä. Kaikki sinne ja sitten sekoitat sähkövispilällä niin että kaikki ainekset menee sekaisin, mutta älä ylivatkaa. 

Kaada puoliksi kahteen vuokaan ja laita uuniin. 

Paista uunissa 40 minuuttia. Päälisestä tulee kauniin ruskea ja keskeltäkin tikulla testattaessa kypsä. Jos näin ei ole, jatka vielä paistamista.


Anna pohjien hetken seistä, ja sitten kumoa, ja anna jäähtyä täysin. Täytettä varten vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja laita sokeri ja vaniljasokeri joukkoon. Sekoita mustikkahillo lusikka kerrallaan kermaan. Jos et sekoita ylimääräistä niin saat kauniin marmorivaahdon. 
Pohjaa voi kostuttaa esim maidolla, mutta se ei ole välttämätöntä. Itse kostutin hieman n 1 dl yhteensä pohjiin. 


Laita kakun väliin puolet kermasta ja loput päälle. Koristele mustikoilla. Mieluisten tietenkin tuoreita pensasmustikoita tai jos vuodenaika sallii, niin suoraa metsästä. Pakastemustikat valuvat ja eivät anna kauhean siistiä vaikutelmaa. Lisäksi voi koristeluun käyttää esim valkosuklaata, suklaata yms. Todella hyvin sopii myös esim kauralastun palaset yms. 


keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Lingonberry Cheesecake





Hei kaikille! Tässä todella helppo juustokakku syksyn puolukoista! Kakku ei ole ällömakea, vaan ihan helposti voisi syödä isonkin palan :D

Jos tahdot mantelittoman version esim. allergian vuoksi, niin korvaa mantelijauhon osuus vehnäjauholla, ja jätä päältä pois mantelilastut.

Pohja
100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
145 g vehnäjauhoja
30 g mantelijauhetta
0.5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

Täyte
600 g maustamatonta tuorejuustoa
vähän reilu desi sokeria
3 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
sitruunamehua 1,5 tl, tai puolikkaan sitruunan kuori raastettuna, tai 1,5 tl appelsiinimehua, tai puolikkaan appelsiinin kuori raastettuna.

100 g puolukkaa.
1 dl mantelilastuja

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri sekaisin. Lisää kananmuna ja vatkaa taas kuohkeaksi. Laita kuivat aineet sekaan ja sekoita taikina vispilällä kunnes se on hyvin sekaisin.
Taputtele taikina irtopohjavuokaan (25 cm) ja n 2-3 cm reunoille. Laita vuoka pohjineen jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen.

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Vispaa tuorejuuston rakenne rikki kulhossa ensin yksikseen, ja lisää sitten muut aineet sekaan ja vatkaa tasaiseksi massaksi.

Puolukat voi kaataa kakun päälle kokonaisinakin, mutta itse soseutin sulat puolukat. Laitoin 1/3 osaa täytteestä pohjan päälle ja sitten puolukkaa reilu puolet koko määrästä. Sitten laitoin loput täytteet, ja lusikalla lusikoittin soseutettua puolukkaa täpliksi päälle.
Lopuksi päälle ripottelin mantelilastut.
Kakku on uunissa 45 minuuttia tai kunnes on lähes hyytynyt. Anna jäähtyä täysin ennenkuin tarjoat.



Välillä jotain muutakin kuin leipomista.... maailmaan putkahti 23.10 tyttö sydämmiä särkemään.. Nyt on siis ajankohtaista ruveta suunnittelemaan kastejuhlaan kakkua ja muuta tarjottavaa ;)



tiistai 14. lokakuuta 2014

Karamelli-Omenakuppikakut


Vielä on aikaista ehkä joulupipareiden valmistukseen, mutta oikaisin vähän mutkissa ja sain kun sainkin kehitettyä syksyiset kuppikakut joissa on jo Joulun makua. 

Tapanani on maistaa taikinaa aina etukäteen jos kokeilen ekaa kertaa jotain visiota.. tein nytkin niin... ja voin kertoa että taikina jo itsessään vei kielen mennessään :D

 16 normaalikokoisen Muffinssin taikinaan:


4,5 dl venhäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
0,5 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
0,5 tl maustepippuria
0,5 tl jauhettua neilikkaa
1,5 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa

300 g sokeria
180 g pehmeää voita
iso kananmuna
220 g omenasosetta (käytin omatekoista, mutta käy hyvin kaupan omat... suosi kumminkin tässä kohtaa sellaista missä ei ole ihan hulluna sokeria)
20 kpl omar karkkeja pilkottuna tai jotain muuta toffeen tyyppistä.

Uuni lämpiämään 200 asteeseen.
Vispaa voi ja sokeri sähkövispilällä kuohkeaksi. Laita sekaan muna, ja sekoita hyvin sekaan.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Kaada taikinaan vuorotellen omenasosetta ja kuivia aineita sekoittaen välillä vispilällä. 
Lopuksi kääntele karkit joukkoon vuolialla. 
Jaa taikina vuokiin. ( 3/4 vuuasta että jää kohoamisvaraa)
Paista uunissa keskitasoa yhden pykälän alempana 20 minuuttia. 

Tällä aikaa tein koristeomenat jotka ei vaadi muotteja eikä muutenkaan suuria kondiittorin taitoja :D 
Tein punaisesta sokerimassasta palloja joiden keskelle painoin pienen kolon. Vihreästä sokerimassasta leikkelin pieniä lehtiä jotka liimasin elintarvikeliimalla paikoilleen. Lopuksi värjäsin pienen osan punaista sokerimassaa kaakaojauheella ruskeaksi ja tein siitä "oksat". 






Kuorrute:

50 g maustamatonta tuorejuustoa
30 g kinuskikastiketta
60 g tomusokeria
0,5 tl suolaa
3,5 rkl vanhanajan vaniljakastikejauhetta
1,5 dl vispikermaa

Vispaa kulhossa ensin kinuski ja tuorejuusto yhteen jotta juusto ei jää klönttiseksi. Sen jälkeen voit laittaa kaikki loput aineet kulhoon myös ja vispata kunnes kuorrute on kuohkeaa ja pursotettavaa. 
Pursota täysin jäähtyneiden muffinssien päälle haluamallasi tavalla. Itse pursotin ilman tyllaa tälläkertaa. 

Noin... valmiita syötäväksi... namnam!


perjantai 10. lokakuuta 2014

Täytettävä Joulukalenteri


Heipsan! Jouluihmisenä oon taas aikasin asialla.. ja olen jo tehnyt lapsille joulukalenterin... Ajattelin että jos jollekkin siitä olisi apua tai josko vaikka joulukärpänen puraisisi jotain muutakin, niin laitan jakoon tekemäni numerot ja idean. 








Numerot voi ladata TÄÄLTÄ

Tein tuollaiset pienemmätkin leikattavat, jos haluaa tehdä mielummin sellaisista. 
Tulostusasetuksissa sovita kuva paperille, niin taas tulee kaikki tarvittava tulostustilanteessa pihalle. Nämä voi tulostaa ihan mustavalkoisina ja näyttää hyvälle. Itse tulostin helmiäiskartongille, jossa on hieman kullan väriä.. siitä johtuu että kuvissa omat numerolappuni on himan eri värisiä. 



Tilasin Sinellistä nauhoja, pussukat ja pienet mustat pyykkipojat.. tässä nyt vaan on sitten se taivas rajana. Voi tehdä kalenterin laatikkoihin, erillaisiin pusseihin, ommella itse pieniä pussukoita.. kuinka vaan! Helpolla pääsee jos tilaa kaiken niinkuin itse tein... itse pussien tuunaus oli kivaa ja kävi nopeasti. 
Tilaamien tuotteiden  lisäksi käytin nitojaa ja siinä kaikki. 




Pussit voi laittaa roikkuman tai vaikka minne mieleen juolahtaa! Itsellä oli tälläinen vanha puinen laatikko johon ne sitten lopulta laitoin... tarkotus oli laittaa roikkumaan ettei pikkutontut mene lurkkimaan, mutta tontut lupaavat olla lurkkimatta ;)



Pussien sisällehän voi laittaa vaikka ja mitä. Itsellä on ajatuksena laittaa heijastimet heti ensimmäiseen pussiin, sitten loppuihin kaikkea pientä.. piapreita, omat joulupallot, konvehteja, piparminttu tikkuja yms. Näihin saa menemään paljon rahaa, mutta mitä enemmän itse on valmis tekemään, sitä edullisemmaksi tulee. 

Pussien tekoon ei montaa kymppiä mennyt, eikä nämä ainakaan meidän taloudessa ole kertakäyttötuotteita, vaan ajjon ensivuonna täyttää nämä pussukat uudelleen :)


tiistai 7. lokakuuta 2014

Suklaa-addiktin kakku





Täältä tulee suklaata tuutintäydeltä ;)

Tämä ohje on kahteen normaalikokoiseen kahvikakkuun (yhteensä n 30 reilua annosta). Uuniin mahtuu soppelisti kaksi kahvikakkuvuokaa ja toisen voi helposti pakastaa, koska tämän kakun maku ei siitä ainakaan kärsi. Pakastamisessa pitää olla kuitenkin kupu kakun päälle, koska pussi/kelmu tarttuu kuorrutteeseen. Jos ei ole kupua, niin kuorrutus kannattaa tehdä sitten vasta kun kakku tarjoillaan. 

Jos tahdot tehdä kuitenkin vain yhden kakun, niin puolita reseptin raaka-aineet ja laita kaksi isoa munaa viiden normaalin sijaan. 

Kolmas vaihtoehto on se, että tekee toisen kakun taikinasta muffinsseja jotka paistaa sitten ensimmäisen kakun jälkeen. 12 minuuttia uunissa riittää.



Tarvitset kahteen pohjaan:
voita vuuan rasvaamiseen
110 g kaakaojauhetta ja vähän ylimääräistä vuuan jauhottamiseen
200 g  tummaa suklaata 
240 ml kiehuvaa vettä 
5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl ruokasoodaa
1,5 tl suolaa
250 g voita
5 dl fariinisokeria
5 normaalin kokoista kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
200 g ranskankermaa
170 g tummaa suklaata pilkottuna pieniksi palasiksi


Kuorrute/ ganache :
170 g tummaa suklaata
2 rkl voita
1 dl vispikermaa



Mitäs sitten tehdään!?


Lämmitä uuni 175 asteeseen. 
Ota kaikki raaka-aineet huoneenlämpöön. 
Sudi pehmeää voita kakkuvuokiin huolellisesti ja jauhota kaakaojauheella. Näin kakusta tulee tumma suklainen, eikä rumaa korppujauhoa näy pinnassa. 

Laita kaakaojauhe ja 200 g tummaa suklaata lämmönkestävään kulhoon. Kiehauta vesi ja kaada kaakaon ja suklaan päälle. Sekoittele kunnes seos on tasaista. 
Toisessa kulhossa vispaa käsivispilällä voi ja fariinisokeri vaahtomaiseksi n 5 minuuttia. Väri vaaleenee vaalean toffeen väriseksi. Välillä voit nuolialla vedellä kulhon reunat että seos sekoittuu hyvin. 

Lisää kananmunat yksitellen vispaten, ja vispaa niin että taikina on tasaista. 

Yhdistä jauhot, sooda, suola ja vaniljasokeri kulhossa. 

Kaada taikinaan vuorotellen kuiva-aineita ja ranskankermaa välillä vatkaten. 
Tässä vaiheessa kaadetaan joukkoon suklaa-kaakaoseos joka pitää vispata tai sekoittaa vuolialla joukkoon niin ettei vaaleaa taikinaa ei enää näy.

Lopuksi kaada sekaan suklaahippuset ja kääntele ne taikinan sekaan kauhalla tai vuolialla.. älä enää käytä vispilää ettei suklaan hajoa joukkoon. 

Jaa taikina vuokiin. ( n 3/4 vuokaa täyteen ettei tule yli )

Laita vuuat uuniin alemmalle tasolle ja anna paistua 40 minuuttia tai kunnes taikina ei enään hytky kakkuvuuassa. 

Anna kakun rauhoittua 5 minuuttia ja kumoa. Anna jäähtyä kokonaan ja valmista kuorrute:
Laita lämmönkestävään kulhoon suklaa ja voi. Kiehauta kerma kattilassa ja kaada suklaan päälle. Anna hetken olla (n 1 minuutti) ja sekoittele sitten kunnes kuorrute on tasaista.

Anna kuorrutteen hetken jäähtyä ( 5 minuuttia). Laita tasolle leivinpaperi ja sen päälle paistoritilä. Ritilän päälle laitetaan kakut ja sitten voi alkaa lusikoimaan kuorrutetta kakkujen päälle. Älä heti laita kaikkea kerralla, vaan laita kerros ensin.. sitten toinen muutaman minuutin päästä. Tarkoitus ei ole kuorruttaa kakkua ympäriinsä vaan että se valuu nätisti kakun reunoja pitkin. Ylimääräinen kuorrute valuu leivinpaperin päälle. 

Laita kakku kylmään jolloin kuorrute asettuu vielä paremmin paikoilleen.  

Eikä siinä sitten muuta! Nauttimaan  ;)












perjantai 26. syyskuuta 2014

Liitutauluetiketit leivonnaisiin




Hei kaikille.. tänään ei ole vuorossa resepti, vaan ajattelin jakaa kanssanne nämä etiketit mitkä tein. Eli kun tekee jollekkin ns. lämpimäisä tai lahjaa, niin on mitä laittaa paketin kylkeen ;)

Tässä on nyt suomenkielellä osa, koska niitähän ei löydy niin helposti kun engalnninkielisiä. 


Tulostaessa asetuksissa sovita paperille, niin saat sopivan kokoisia etikettejä. 
Ja eikun saksimaan :)




Etiketit saat ladattua TÄÄLTÄ