sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Maapähkinämuffinssit


Maapähkinämuffinssit




12 kpl


1,5 dl vehnäjauhoja
0,75 dl perunajauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
2 tl vaniliasokeria

100g fariinisokeria
125 g creme fraichea
2 kananmunaa
0,75 dl ruokaöljyä
100 g maapähkinävoita (sulata mikrossa 30 sekunttia että pehmenee hieman)
1 dl maitoa
6 geisha konvehtia, tai 12 geisha-suklaalevyn palaa. 

(Korsiteeksi sokerimassaa)

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Laita toiseen kulhoon fariinisokeri, pehmeä maapähkinävoi, kananmunat, ja öljy. Sekoita ne hyvin tasaiseksi. Sekoita kuivat ja "märät" aineet keskenään, ja lopuksi laita sekaan 1 dl maitoa. 

Sekoita seos hyvin ja jaa joko muffinssipellille tai paperisiin amerikanmuffinssivuokiin. 
Puolita konvehdit, ja upota jokaiseen muffinssiin puolikas konvehti. (mikäli teet suklaalevystä, niin laita kokonainen pala)

Paista muffinssit uunissa 12 minuuttia. 

Kuorrutteeksi, olen käyttänyt sokerimassaa. Joten kaulitsin paketillisen massaa tomusokerin kanssa ja tein pyöreällä stanssilla pyörylöitä. Kuviot tein taikinarullalla kevyesti painaen. Kun muffinssit on jäähtyneet, laitoin sokerimassa-pyörylät muffinssien päälle ja painelin kevyesti muffinssin muotoon. 
Jos et omista pyöreää stanssia, niin lasilla saat painettua helposti pyöreän kuvion.
 Näissä muffinsseissa käytin myös kimallepulveria jota saa leipomoputiikeista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti