lauantai 30. marraskuuta 2013

Suklaata x 3 kakku!


Suklaakakku



400 g vehnäjauhoja
350 g sokeria
50 g kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
0,5 tl suolaa
3 kananmunaa
1,5 dl creme fraichea
2 tl vaniliasokeria
175 g sulaa voita
1,25 dl ml ruokaöljyä
3 dl kylmää vettä


Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Voitele kaksi samankokoista kakkuvuokaa.
Jos et omista kahta, niin tee joko uunipellille tai sitten isoon kakkuvuokaan.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Toiseen kulhoon ranskankerma ja kanamunat sekaisin. 

Laita isoon kulhoon sula voi, öljy ja kylmä vesi. Sekoita ne keskenään ja laita joukkoon kaikki kuivat aineet. Sekoita ja lisää vielä muna-ranskankerma seos. Sekoita huolellisesti. 

Kaada kahteen vuokaan tasaisesti. 

Anna olla uunissa alimalla tasolla 50-55 minuuttia. Anna kakkupohjien jäähtyä TÄYSIN. Jatketaan mieluiten vasta sitten kun kakku on jääkaappikylmä. Kakku on hyvin murenevaa tuoreena, mutta jos kuitenkin jostain syystä olet jo hätäpäissäsi murtanut kakkua, niin ei kannata menettää toivoa! Kakkua pystyy "liimaamaan" kuorrutteella yllättävän kätevästi! (ehkä olen kärsimättömänä ihmisenä oppinut tämän kantapään kautta).

Kun kakut on kunnolla jäähtyneet, leikataan kakkupohjat halki, niin että saadaan neljä kerrosta. Toki voi myös tehdä vain kahdella kerroksella, jolloin ei tarvitse leikata mitään. (Alla olevan kuvan kakku on tehty niin) Jos jouduit tekemään tämän kakun pellille, niin leikkaa pohja neljään yhtä suureen neliskanttiseen osaan.

Valmistetaan täyte. Tähän on kaksi vaihtoehtoa jotka kummatkin sopivat todella hyvin. Ensimmäinen vaihtoehto on vaaleampi, ja kuohkeampi kuorrute
jonka voi pursottaakin. Toinen on suklaisempi ja tummempi.
Yllä oleva kuva on tehty kuorrutteella nr. 2 ja alla oleva kakku kuorrutteella nr. 1

Kuorrute 1:
175g tummaa suklaata
250 g voita
275 g tomusokeria
2 tl vaniliasokeria



Sulata suklaa. Hyvin miedolla lämmöllä kattilassa / vesihauteessa / mikrossa.
Laita voi, tomusokeri, vaniliasokeri kulhoon ja vispaa tasaiseksi. Voin voi pilkkoa pienemmiksi paloiksi ennen vispaamista, niin säästyy lentäviltä voi pommeilta :D
Lisää joukkoon sula suklaa ja vispaa niin että seos on tasainen. Laita kakun väleihin täytettä ohuelti ja loput kakun kuorrutteeksi. 


Kuorrute 2: 
500g tummaa suklaata
150 g voita
1 dl kermaa

Sulata suklaa ja voi matalalla lämmöllä kattilassa. Toisessa kattilassa (mieluiten teflon) kiehauta kerma ja lisää voi-suklaaseos. Sekoita hyvin ja anna jäähtyä hetken. Levitä kakun väleihin ja kuorrutteeksi.  



Ensimmäisen kuvan kakussa olin siis käyttänyt kuorrutetta nr 2. Kun se kuorrute oli kunnolla jäähtynyt, laitoin päälle vielä suklaakastikemaisen kuorrutteen. (että ei ainakaan suklaakiintiö jää vajaaksi.) Eli sulatin kattilassa 175 g Fazerin hasselpähkinäsuklaata(käy muukin suklaa) 175 g  kerman kanssa (1 dl). Jos teet näin, niin varmnista että kakku on jääkaappikylmä ennenkuin laitat suklaakastikkeen päälle. Kaada keskustaan kauhalla kastiketta ja anna valua reunoja kohti. Itse en laittanut reunoille muutakuin hieman "valumia". Sitten kakku kylmään että kastike pysyy kakun päällä, eikä valu jonnekkin hukkaan. Suklaakastike jähmettyy nopasti jääkaapissa.

Eikun kokeilemaan ;)


 

2 kommenttia:

  1. Moi! Minkä kokosta vuokaa oot käyttäny? Mulla on kaks 24cm halkasijaltaan olevaa irtopohjavuokaa, ne ei mahdu yhtäaikaa uuniin niin meneeks se toinen satsi sit mönkään odotellessa? Aattelin tehä tommosen jouluaatoks ku näyttää niin herkulliselta! :)

    VastaaPoista
  2. Voit käyttää uunipeltiä jolloin jaat sitten pohjan neljään osaan, ja saat neliskanttisen kakun. Jos haluat kuitenkin pyöreän, niin voit laittaa peräjälkeen kakkupohjat. Itse kerran tein niin, ja hyvä tuli! Tavallisella "vaahdota munat ja sokeri" kakkupohjalla tuo ei onnistuis, mut tämä on vähä eri juttu,
    Toivottavasti saat jouluksi upean kakun :) Hyvät Joulut!

    VastaaPoista