sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Suklaakakkua neljässä kerroksessa.


SUKLAAKAKKU

Tässä kakussa käytetään kaakaota suklaan sijaan, rasvatonta maitorahkaa creme fraichen sijaan, sekä skyr valmistetta vispikerman sijaan! Aina ei tarvitse valita sitä raskainta vaihtoehtoa!



Pohjaan tarvitset:

2,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta 
1,5 tl soodaa
3/4 tl suolaa
2 isoa munaa 
250 g maitorahkaa
100 g voita 
2 tl vaniliasokeria
1,25 dl kiehuvaa vettä



Valmistus: 
Tarvitset pienen pyöreän vuuan..(n15cm halkaisia) jos omistat kaksi, niin hienoa! Jos omistat vain yhden niin ei se haittaa! (itselläkin on vain yksi.. ja hyvin onnistuu!)
Voitele vuoka ja jauhota vehnäjauhoilla. 
Laita uuni lämpeämään 180 asteeseen.

Sulata voi mikrossa. 
Laita kuivat aineet kulhoon ja sekaisin. Laita rahka, kananmunat toiseen kulhoon ja sekoita vispilällä sekaisin. Sekoita kuivat aineet sekaan spatulalla. Lisää sula voi. Tässä vaiheessa laita sekaan kiehuvaa vettä, ja sekoita huolellisesti. Taikina on melkoisen löysää, jos se tuntuu hurjan paksulta edelleen niin lisää hieman vettä. 

Jos omistat kaksi saman kokoista vuokaa, niin jaa taikina tasan ja laita kummatkin pohjat paistumaan 30 minuutiksi uuniin.  Jos omistat vain yhden niin laita n. puolet taikinasta ensimmäiseen vuokaan ja anna paistua 30 min. Kun kakku on kypsä kippaa se heti joko ritilälle tai leivinpaperille jäähtymään. Tämän jälkeen pese vuoka kylmällä vedellä, voitele ja jauhota. Toinen puoli taikinasta vuokaan sitten vaan ja taas paistellaan 30 min. 

Täytteeseen tarvitset:

200 g Skyr vanilia (Voi olla toinenkin maku)
1,5 dl mansikoita (Voi olla toinenkin marja)
2 rkl tomusokeria 
4 rkl vanhan ajan vaniliakastike jauhetta

Laita ainekset kulhoon ja sekoita sauvasekottimella sekaisin. Voi tehdä myös blenderillä. 
Tässä vaiheessa voi lisätä elintarvikeväriä jos tahtoo. Itse lisäsin hieman punaista.



Kun kakkupohjat on jäähtyneet, leikkaa kummatkin kakut kahteen osaan, jolloin saat 4 kerrosta. 
Kokoa kakku laittamalla täytettä kaikkiin väleihin ja loput päälle. (Pursotinpussi on tässä hyvä keksintö, niin onnistuu siistimmin.) Paina kerroksia aina hieman, että täyte pääseen reunoille asti, ja vähän valuu yli. 

Kakun päälle itse laitoin suffelipatukan pilkottuna. Tähän sopii todella hyvin myös tuoreet marjat!
Lopuksi tein päälle helpon kinuskikastikkeen, mutta helppo ja hyvä on laittaa sulaa suklaata. 

Tässä ohjet tähän helppoon  kinuskikastikkeeseen:

50 g voita
0,5 pss Omar karkkeja
0,5 dl sokeria
1,5 dl maitoa. 
(Suklaata 50 g)

Laita voi ja karkit kattilaan sokerin kanssa (jos meinaat laittaa suklaata niin tässä vaiheessa on sen paikka). Anna sulaa ja lisää maitoa. (kiehahtaa tosi hurjasti kun laitat joukkoon kylmän maidon, älä säikähdä) Anna hetken jäähtyä ennenkuin laitat kakun päälle. 



Jos kinuskia jää, niin kiehuta vielä muutama minuutti ja kumoa kovehtivuokiin! 





Erika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti