lauantai 21. syyskuuta 2013

Toffeiset pähkinäpatukat

Toffeiset Pähkinäpatukat




10 - 15 kpl
Näihin nameihin tarvitaan:
300 g voita (herrajjestas!)
0,5 dl sokeria
1 muna
1 tl vaniliasokeria
1,75 dl vehnäjauhoja
0,5 dl hunajaa (jos ei ole niin siirappi käy myös)
0,5 dl muscavado sokeria tai fariinisokeri käy myös
1 tl sitruunankuorta raastettuna siis
2,5 dl pähkinöitä rouhittuna (itse käytin cashew pähkinöitä ja pistaasipähkinöitä)


Lämmitä uuni 200 asteeseen
Vuoraa pieni vuoka (20x 20 tai 20x 25) joko foliolla tai leivinpaperilla. Voitele se.
Sekoita 100 g voista ja sokerit keskenään vatkaimella. lisää muna ja vaniliasokeri. Sekoita, lisää jauhot ja sekoita taas niin että kaikki on hyvin sekaisin. Kumoa löysähkö taikina vuokaan ja käsin taputtele se niin että se peittää koko pohjan. Laita vuoka uuniin ja anna olla siellä 15 minuuttia.
Laita kattilaan loppu voi, eli 200 g, hunaja, sokeri sekä sitruunankuoriraaste. Lämmitä puoliteholla ja anna hiljalleen kiehua noin 3 minuuttia. Sekoita useasti.
Nosta kattila kolmen minuutin jälkeen liedeltä ja sekoita mukaan pähkinät. Tämä kaadetaan sitten sen pohjan päälle kun se on ollut ensin uunissa tuon 15 minuuttia. 
Laita vuoka vielä uudestaan uuniin päälisen kanssa ja anna olla siellä 25 minuuttia. Pähkinäpäälinen kiehuu uunissa, ja niin sen kuuluukin tehdä.
Kun 25 minuuttia on kulunut, laita vuoka pakastimeen tunniksi.
Nosta foliota, tai leivinpaperia apuna käyttäen koko hoito leikkuulaudalle. Leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi.

Toffeeta...pähkinää... do I need to say more?? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti