perjantai 1. toukokuuta 2015

Sitruuna cupcakes



Tässä sitruunaiset muffinssit :) Koostumus ei ole niin tiivis kuin aina yleensä mun muffinnsseissa ja kakuissa. Tämä pohja (samoilla määrillä) soveltuu myös kakkupohjaksi, kun paistaa kahdessa 20 cm vuuassa. Mukava, raikas vaihtelu perus sokerikakkupohjalle ;)



12 muffinssia

1 kananmuna
1 sitruunan kuori ja mehu
1 dl öljyä
1 dl vettä
140 g maitorahkaa
140 g sokeria
60 g vaahterasiirappia
200 g vehnäjauhoa
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria


kuorrute:
100 g voita
100 g tomusokeria
2 dl vispikermaa
(hienoksi raastettua sitruunankuorta, jotta tulee hyvin tyllasta läpi)
keltaista elintarvikeväriä


Uuni lämpiämään 200 asteeseen. 
Sekoita sokeri, muna, rahka, vesi, öljy, vaahterasiirappi ja vaniljasokeri kulhossa sekaisin. Käsivispilä riittää.  Serkoita sooda ja leivinjauhe venhnäjauhoihin ja yhdistä muihin aineksiin. Jaa taikina muffinssikippoihin n 75% täyteen, ja laita uunin keskitasolle paistumaan 25 minuutiksi. 

Anna muffinssien jäähtyä kunnolla ja tee kuorrute. 
Vispaa sähkövispilällä voi ja tomusokeria tasaiseksi (Varo, tomusokeri tomuaa). Lisää joukkoon väriaine, kuoriraaste ja puolet kermasta. Vatkaa hyvin tasaiseksi, ja sitten laita loput kermasta. Vatkaa taas kunnes seos on tasainen ja pursota.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti