perjantai 27. helmikuuta 2015

Minttu-suklaa kakku


Tässä on täydellinen suklaakakkupohja.. lisätään siihen minttua ja kinuskia.. voiko mennä vikaan??? Tästä suklaakakkupohjasta voi tehdä muffinsseja myös.. ja muutenkin; se on hyvä! Mehevä ja helppo tehdä.

 n.l5 hlö kakku neljässä kerroksessa 

  • KAKKUPOHJAAN

  • 230g voita
  • 200g tummaa suklaata
  • 400g sokeria
  • 60g kaakaojauhetta
  • 1tl piparminttu esanssia
  • 1rkl vaniljaesanssia tai 2tl vaniljasokeria
  • 3 munaa
  • 2,5 dl vispikermaa
  • 280g vehnäjauhoa
  • 1tl leivinjauhoa
  • 1,5tl ruokasoodaa
  • 0,5tl suolaa

  • VÄLIIN: 
  • Puolikas tölkki Kondensoitua, valmiiksi makeutettua maitoa.

  •  
  • KUORRUTE:
  • 200 g tuorejuustoa
  • 2 dl vispikermaa
  • 60 g tomusokeria
  • 1,5 tl minttuesanssia
  • (vihreää elintarvikeväriä)



  • Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. 
    Voitele ja jauhota kaksi 20 cm halkaisialtaan olevaa vuokaa. 
    Pohjan tekoon et tarvitse vispilää tai leivontakonetta. Riittää kun on vuolia tai iso lusikka. 
    Sulata voi ja suklaa kattilassamiedolla lämmöllä. Laita sillä aikaa kaikki kuivat aineet isoon kulhoon ja sekoita ne keskenään. 
    Sekoita sulaan voi-suklaa seokseen vispikerma jotta seos ei olisi kovin kuumaa muihin aineksiin ssekoitettaessa. Kaada kuivien aineiden sekaan. Laita mukaan, vanilja, esanssi, sekä kananmunat. Sekoita hyvin. Jaa kahteen vuokaan ja laita uuniin hieman keskitasoa alemmas 40 minuutiksi. 

    Tässä kohtaa tarvitaan nyt se vispilä. Eli riko tuorejuuston rakenne vispilällä kulhossa. Lisää joukkoon loput aineet ja vispaa vaahdoksi. 

    Anna pohjien jäähtyä täysin ja ja jaa kummatkin pohjat kahteen osaan, saaden neljä kerrosta. 
    Ylimmäksi kerrokseksi kannattaa jättää pohja, joka on tasaisin. 
    Laita yksi kerros kakkupohjaa alustalle ja lusikoi sen päälle kinuskia 2 rkl(se kondensoitu maito).
    Tämän jälkeen lusikon n. 3 kukkurallista ruokalusikkaa kuorrutetta kinuskin päälle ja levitä. Laita seuraava kerros päälle ja toista kinuskin ja kuorrutteen laitto. Tee vielä kolmannellekkin kerrokselle sama ja laita kansi päälle. 
    Levitä loppu kuorrute kakun päälle ja reunoille.

    Anna makuuntua kylmässä mielellään seuraavaan päivään. 











    Tässä vielä kuvia kakusta jonka tänään tein pikkuiselle tytölle :)




    2 kommenttia:

    1. Kondensoituneesta maidosta mainitsisin sen verran että meidän pikku kylän kaupoista ei löydy sitä valmiiksi toffeeksi valmistettuna vaan pelkkänä kondensoituna maitona ( ainakin marko mjölk nimellä), mikä pitää itse keittää toffeeksi. Kattilaan niin paljon vettä että säilyketölkki peittyy kokonaan. Tölkistä etiketti pois ja keitellään noin 2,5-3h. Välillä voi joutua lisään vettä. Jotkut sanovat että tölkki voi räjähtää jos vettä liian vähän. Itse keitän aina pari purkkia valmiiksi niin ompahan aina toffeeta varalta saatavilla esim. Banoffeeseen. Netistä löytyy myös ihana ohje creme vanilla torttuun ( omenapiirakka) johon laitetaan kondensoitunutta maitoa ilman keittämistä.

      VastaaPoista
    2. Kyllä aivan oikein! :) tähän sopii kyllä kauppojen kinuskikastikkeetkin tai omatekoinen kinuski.

      VastaaPoista