Monesti tälläiset kakut, on kauheen monimutkasia ja keittiö on kuin pommin jäljiltä kun kakku on vasta puolessavälissä. Tämä ei ole monimutkainen.. tein tästä niin simppelin kuin vain osasin :D
IHAN ensiksi sanon, että olkaa kärsivällisiä. Ei sovi hosua kun tekee moussekakkua.. siis nyt kun on kahta eri moussea, niin kerrosten pitää kunnolla jämähtää ennen seuraavaa.. muuten tulee sekottuneet kerrokset (mikä ei toki maullisesti haittaa..ainoastaan ulkonäöllisesti).
Pohjan paistamisen jälkeenkin pitää malttaa odottaa, että se kunnolla jäähtyy! Noniin.. saarnat sikseen ja asiaan :D
JOS haluat tehdä No Bake version, niin pohjan voi kovata keksipohjalla. Mutta tämä suklaapohja on kyllä todella hyvä.. että suosittelen tekemään tällä ;) JA tämä on vielä gluteenitonkin!
Tein ohjeesta kaksi pientä 20 cm kakkua. Kun teet normaaliin irtopohjavuokaan (28cm) niin saat korkeamman ja juhlavamman kakun. Itse nyt vain satuin tarvitsemaan tällä kertaa kaksi pientä :D
Tein ohjeesta kaksi pientä 20 cm kakkua. Kun teet normaaliin irtopohjavuokaan (28cm) niin saat korkeamman ja juhlavamman kakun. Itse nyt vain satuin tarvitsemaan tällä kertaa kaksi pientä :D
Pohja:
225 g voita
225 g tummaa suklaata
200 g sokeria
3 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
Lakritsa-suklaamousse:
2 dl kuohukermaa
Pussillinen hopeatoffeeta kuorittuna... miinus 2 karkkia jotka menee suuhun ;) (tai nyt on jopa patukoina myynnissä tätä, jolloin säästyy räpeltämiseltä kun ostaa niitä)
200 g tummaa suklaata (maitosuklaakin käy, mutta on makeampaa)
2 dl vispikermaa
1,5 tl gelatiinijauhetta TAI liivatetta 3 kpl
Valkosuklaamousse:
3 dl kuohukermaa
175g valkosuklaata
2 dl vispikermaa
1,5 tl galetiinijauhetta TAI liivatetta 3 kpl
Lämmitä uuni 200 asteessa.
Valmistele Irtopohjavuoka (28 cm) leivinpaperilla.
Sulata kattilassa voi ja suklaa miedolla lämmöllä. Mittaa kulhoon sokerit, ja kippaa sula voi-suklaaseos sinne sokerin sekaan. Sekoita hyvin. Laita munat joukkoon ja sekoita hyvin. Seoksesta tulee kiisselimäistä.. älä säikähdä.. niin siitä pitääkin tulla.
Kaada vuokaan ja laita uuniin 20 minuutiksi. Pohja saattaa hieman hytkyä pois otettaessa.. älä huoli, se johtuu siitä kun ei ole jauhoja. Jäähtyessään pohja jämähtää.
Anna pohjan jäähtyä kunnolla.
Kuljeta veitsi kakun ja pohjan reaunan välistä jotta pohja irtoaa reunasta. Jos on kalvoa, niin reunan ja pohjan väliin voi tässä vaiheessa sen ujuttaa, niin reunasta tulee mahdollisimman siisti.
Kaada seos paistetun ja jäähtyneen pohjan päälle, ja laita koko komeus jääkaappiin. Anna olla vähintään 2 tuntia, mielummin enemmän. Jos on kiire, voi kakun laittaa myös pakastimeen, jolloin mousse jähmettyy nopeampaa.
Lakukermaan humpsahtaa suklaa...
Kermavaahto ja suklaaseos sekaisin...
Tältä se sitten näyttää...
Valkosuklaamoussen teko seuraa vähän samoja sääntöjä kuin edellisenkin.
Laita gelatiini paisumaan veteen. Laita kuohukerma kattilaan ja lämmitä. Lisää joukkoon gelatiini ja pulpauta mutta älä kiehuta. Ota kattila pois liedeltä ja lisää valkosuklaa joukkoon. Anna sen sulaa kerman joukkoon välillä sekoittaen. Vatkaa taas 2 dl vispikermaa. ja yhdistä kerma-suklaaseokseen kun se on kädenlämpöistä. Jos et ole antanut seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi, saattaa se lämpinänä irrottaa suklaamoussea hieman, joten maltti on valttia!
Kakun päälle voi tehdä vielä kiilteen, mikäli tahtoo oikein tehdä juhlavan näköisen kakun.
Kiille:
Salmiakki/lakritsikastike purkki (kaupasta sellainen jätksikastike) ja 1 tl gelatiinia.
Paisuta gelatiini pienessä määrässä vettä.
Lämmitä kastike ja lisää gelatiini. Sulata gelatiini kastikkeeseen ja anna hetken jäähtyä ennenkuin laitat kakun päälle. Hyydytä kylmässä.
Kuvan kakussa on päällä kaakaojauhetta, syötävää paperia, mustia nomparellikuulia sekä tryffelipalloja.
Kuvan kakussa on päällä kaakaojauhetta, syötävää paperia, mustia nomparellikuulia sekä tryffelipalloja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti