lauantai 21. syyskuuta 2013

Cookie dough Brownie


Cookie dough Brownie
(Eli Cookie taikina suklaakakku)



Tulee n 12-16 palaa

Brownie pohjaan tarvitset:
125 g voita
100 g tummaa suklaata
1,25 dl sokeria
0,75 dl muscavado sokeria tai fariinisokerikin käy
5 kananmunaa
2 tl vaniliasokeria
0,5 tl suolaa
1,25 dl vehnäjauhoja

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Valmistele pieni neliskanttinen vuoka (itse käytin sellaista 25x20 cm kokoista). sipaise voita vuuan pohjalle, ja sitten laita siihen leivinpaperi reunoille asti. Voitele myös se tai käytä vuokaspraytä.
Sulata voi ja suklaa mikrossa tai kattilassa. Jos sulatat mikrossa, niin sekoita välillä. Lisää joukkoon sokerit ja sekoita. Sen jälkeen kananmunat ja vanilasokeri. Lopuksi sekoita joukkoon suola ja vehnäjauho. Sekoita hyvin ja kumoa vuokaan. Paista noin 23 minuuttia. Pohjan ei kuulu hyllyä kun sen ottaa pihalle.
Laita pohja jäähtymään pakastimeen niin pitkäksi aikaa että se on kokonaan jäähtynyt. (n. 1 h)

Cookie dough pääliseen tarvitset:
100 g voita
1 dl sokeria
1 dl muscavado sokeria tai fariinisokeria
0,25 tl suolaa
2 rkl maitoa tai kermaa
0,5 tl vaniliasokeria
1,25 dl vehnäjauhoja
50 g tummaa suklaata rouhittuna
(2 kpl suffelipatukoita)

Sekä päälle vielä 50 g tummaa suklaata rouhittuna. Kokonaisuudessaan menee tähän koko kakkuun siis kokonainen 200 g suklaalevy ;)
Vatkaa voi ja sokerit pehmeäksi vaahdoksi (n. 2 minuuttia). Lisää joukkoon suola, maito ja  vaniliasokeri. Sekoita hyvin ja lisää joukkoon myös vehnäjauhot. Lopuksi sekoita suklaat joukkoon. Tässä vaiheessa voi laittaa myös pähkinärouhetta, tai mitä tahansa muutakin suklaata. Itse laitoin suffelia.

Kun pohja on kunnolla jäähtynyt lado cookie dough täyte kakun päälle. Tässä vaiheessa jos on hätäillyt, ja pohja on kuuma, niin saattaapi mennä metsään koko homma. Yritä saada tasaisesti täytettä joka paikkaan ja lopulta voit laittaa koristeeksi suklaarouhetta päälle. Laita kakku taas pakastimeen (joo vieläkään ei saa syödä).
Koko hoidon pitää olla pakastimessa vähintään 2 tuntia. Sen jälkeen sen voi pilkkoa. Eli nostat leivinpaperin avulla kakun pois vuuasta, ja ensimmäisenä tasoita reunat. (kuka ne hukkapaalt söisi?!)
Sitten jaat haluamasi kokoisiksi paloiksi. Nämä ovat melkoisen tuhteja leivoksia, joten suosittelen pienempiä paloja kuin normaalisti. Leikkaamisen tekee helpommaksi jos aina välillä putsaat veitsen paperilla.
Jos et tarjoa näitä heti, niin pidä ne suljetussa astiassa kylmässä kunnes niin teet. Eli ei huoneenlämmössä.

Siitä sitten vaan! Mitä mä sanoin muka että pienempiä paloja!!? PAH!

4 kommenttia:

  1. Niin vaarallisen hyvän näköisiä! :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Joo no vaarallinen lienee oikea sana :D Rikkaudeltaan hyvinkin amerikkaa, mutta silloin kun oikeesti tekee mieli jotain täyteläistä ja suklaista niin MORE IS MORE !;D

      Poista
  2. Hei nämä vois olla oululaisten ruokabloggaajien pikkujouluihin aika herkullinen tarjottava. Pitää koittaa muistaa! Tein viikolla kanelipullia - ja oliko hyviä! Niistä juuri valmistui postaus, linkitin sinut mukaan. J:lla onnen päivät kun saa maistella tuotoksiasi! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Joo pikkujouluihin hyvä juttu.. tee vaan pieniä paloja kun niin tuhteja ovat! Mä ite rakastan semmosia leivonnaisia jossa on kiva textuuri.. nää on semmosia! ;)Pitääkin käydä kattomassa toi sun blogi!

      Poista