sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Cinnamon Rolls


Syntiset Kanelikierteet!







Tämä respeti on oma kyhäelmä:

1,5 dl lämmintä maitoa n 45-50 asteista..ei yli!
0,7 dl sokeria Plus 1 rkl sokeria
1 pss kuivahiivaa
0,5 dl sulaa voita
2 munaa
6 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
3 tl kardemummaa
2 rkl rasvatonta maitorahkaa

Täyte:
1,5 dl muscavado sokeria tai fariinisokeria
2,5 rkl kanelia
50 g pehmeää voita

Kuorrute:
1 paketti tuorejuustoa
50 g pehmeää voita
5 dl tomusokeria
1 tl vaniliasokeria
ripaus suolaa


Lisää kuivahiiva ja 1 rkl sokeria lämpimään maitoon. Sekoita ja anna olla 10 minuuttia. Tälläaikaa voit mittailla kaiken muun valmiiksi. Lisää voi, munat, jauhot ja se 0,7 dl sokeria. Vaivaa käsin tai laita koneeseen..jos käytät konetta niin käytä koukkua! Lisää jauhoja jos taikina on liian löysää. Taikina on silloin hyvää kun se irtoaa kulhosta hyvin.
Anna taikinan nousta n 1 h lämpimässä paikassa.
Sekoita muscavado sokeri ja kaneli yhteen.
Leivo taikinasta jauhotetulla alustalla suorakulmio. (niinkuin korvapuusteja tehdessä)
Levitä levylle sulaa voita sudilla mutta jätä toiselle pitkälle reunalle 2,5 cm tyhjää. Voin päälle sokeri/kanelisekoitusta tasasesti.
Ota kaulin ja kaulitse pari kertaa levyn yli jotta täyte vähän uppoaisi ja tasaantuisi.

Laita uunipellille leivinpaperi ja voitele sekin voilla.

Kääri levy rullalle siten että viimeiseksi käärit sen puhtaan kohdan levystä missä ei ole siis voita ja täytettä. Tee rullasta tiukka.
Leikkaa yhtä paksuja paloja 12 kpl. Helpoin tapa on leikata pötkö puoliksi ja sitten ne kaksi pötköä taas puoliksi.. pätkät sitten vielä kolmeen osaan.

Nosta voidellulle leivinpaperille ja anna kohota peitettynä puoli tuntia. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Laita pullat uuniin 20-22 minuuutikisi. Pinta saa vähän väriä, mutta eivät tule niin tummaksi kun pullat yleensä. Valmista täyte. Laita ainekset kulhoon ja vispaa sähkövatkaimella tasaseksi.

Kun pullat tulee uunista odota muutama minuutti, ja laita täytettä kuumiin pulliin. Lappaa lusikalla kasa keskelle ja anna valua. Muutaman minuutin päästä voit laittaa uudestaan täytettä jotta sitä varmasti on tarpeeksi ;) 

Nämä pullat on parhaimmillaan lämpöisenä! Ei muutaku mussuttamaan!

Koska harvemmin tarvitsee 12 pullaa, niin puolet voi pakastaa siinä vaiheessa kun olet leikannut taikinapötkön osiin. Helpoin tapa on pakastaa vuuassa jossa voit ne sitten paistaakkin. Nostat sitten kun tarvetta ilmenee pullat sulamaan jääkaappiin yön ajaksi ja paistat 200 asteessa!

On hyvä tehdä näitä silloin kun on tarve, eikä kolmea päivää etuajassa, koska tuoreena nämä on aivan taivaallisia eikä se maku ole lähekään sama muutamien päivien jälkeen. On ne hyviä siis myöhemminkin mutta maximaalinen nautinto on taattu jos napsit samana päivänä leivottuja :)













2 kommenttia:

  1. Ohhoh! Nämä näyttää aivan ihanilta. Olen oikea pullahiiri joten lähtee varmasti ohje kokeiluun kun tehdään pulla seuraavan kerran. Tuo raakapakastaminen on kyllä loistokeksintö, uunituoretta pullaa ilman leipomisen "vaivaa".. ainakaan sillä kertaa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos! Suosittelen lämpimästi! Ja jos on pakastintilaa, niin ehdottomasti vain isompi satsi jemmaan. Muistat vain kunnolla pakata, ettei maistu sitten millekkään muulle pakkasen aarteelle ;)

      Poista