lauantai 2. tammikuuta 2016

Pistaasi-suklaamoussekakku (Gluteeniton)



Pistaasi-suklaamoussekakku

(gluteeniton)

Tätä syötiin Jouluna.. ja taatusti toistekkin :D
Kakun voi myös muuttaa uunittomaksi esim keksipohjalla.. mutta tämä browniepohja on kyllä...on se hyvä! ;)





POHJA

(25 cm halkasia vuuassa)


225 g voita
225 g tummaa suklaata
200 g sokeria
3 kananmunaa


2 tl vaniljasokeria


Lämmitä uuni 200 asteessa.
Valmistele Irtopohjavuoka (25 cm) leivinpaperilla.
Sulata kattilassa voi ja suklaa miedolla lämmöllä. Mittaa kulhoon sokerit, ja kippaa sula voi-suklaaseos sinne sokerin sekaan. Sekoita hyvin. Laita munat joukkoon ja sekoita hyvin. Seoksesta tulee kiisselimäistä.. älä säikähdä.. niin siitä pitääkin tulla.
Kaada vuokaan ja laita uuniin 20 minuutiksi. Pohja saattaa hieman hytkyä pois otettaessa.. älä huoli, se johtuu siitä kun ei ole jauhoja. Jäähtyessään pohja jämähtää.
Anna pohjan jäähtyä kunnolla.

Valkosuklaa-pistaasimousse:

4  dl vispikermaa
200g valkosuklaata
3 rkl pistaasitahnaa 
2 tl galetiinijauhetta TAI liivatetta 3 kpl
väriä jos tahtoo.

Pistaasitahnaa saa hyvin varustelluista kaupoista, tilattua netistä tai TEHTYÄ itse. Itsetehty on luonnollisesti se paras ratkasu. 
Pistaasitahnan voit tehdä ihan vaan laittamalla kuoritut pistaasit keittiösilppuriin ja jauhat ne ihan pieneksi... sekaan lisätään pikkuhiljaa vettä kunnes se saavuttaa tahnamaisen muodon. ELI jos laitat 100 g pistaasia silppuuntumaan niin suosittelen alottamaan laittamalla teelusikallisen vettä joukkoon. Jos ei seos muutu tahnamaiseksi, niin lisää puoli teelusikkaa lisää ja jatka samaan tapaan kunnse se muistuttaa siloista tahnaa. 

suklaamousse:

4 dl vispikermaa

200 g tummaa suklaata (maitosuklaakin käy, mutta on makeampaa)

1,5 tl gelatiinijauhetta TAI liivatetta 3 kpl

(Ja päälle 100 g pistaasia)


Kuljeta veitsi kakun ja pohjan reaunan välistä jotta pohja irtoaa reunasta. Jos on kalvoa, niin reunan ja pohjan väliin voi tässä vaiheessa sen ujuttaa, niin reunasta tulee mahdollisimman siisti.

Mousset valmistetaan samankaltaisesti, mutta yksitellen koska toisen kerroksen on hyydyttävä välillä. ELI aloita pistaasitahnasta. Kaada kerma kattilaan ja laita sinne sekaan pistaasitahna sekä valkosuklaa. Sulata miedolla lämmöllä Laita gelatiini paisumaan lasiin jossa on kylmää vettä n 0,25 desiä. Kun gelatiini on paisunut kippaa sekin seokseen ja sekoittele. Gelattinia voi sekoitella n 3 minuuttia jotta se varmasti on sula ja hyvin sekoittunut. Suklaakerman ei pidä kiehua.

Kaada pistaasisuklaaseos pohjan päälle ja laita koko komeus jääkaappiin jäähtymään vähintään 3 tunniksi. Mieluiten pitempään.

Kun pistaasikerros on jäähtynyt Valmista suklaamousse samaan tapaan kun valkosuklaamousse, ilman pistaasia tietenkin. Anna suklaakerman jäähtyä hieman (5-7 minuuttia) ennenkun kumoat sen kakun päälle, jotta kuuma massa ei irrota edellistä kerrosta. Itse laitan kauhalla viimeisen kerroksen, enkä kaatamalla jotta pintaan ei tulisi kuoppia.

Laita koko kakku jääkaappiin taas, ja anna hyytyä rauhassa ainakin 3 h.

Koristele pistaaseilla.

Kuvat näpsitty kännykällä, eli vähän heikkoja...anteeksi siitä :D


2 kommenttia:

  1. Mmm..kuulostaa ihanalta! Täytyypä kokeilla tätä tulevilla vaatekutsuilla tarjota. Luuletko, että tämä määrä riittää 17 leidille? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kyllä uskon... kakku on hyvin makeaa joten pieni siivu riittää ☺

      Poista