torstai 19. maaliskuuta 2015

Pehmeät kerroskeksit



Näistä kekseistä tulee mieleen jotenkin mummola.. tai lapsuus yleensäkkin. En edes tiedä onko siellä lapsuudessa tullut tälläsiä edes syötyä, mutta jotenkin se muistui mieleen. 
Nämä ovat erittäin pehmeitä ja suussasulavia.. myöskin maku on vaihdettavissa hillon vaihdolla tai taikinan maustamisella. 

Parikymmentä kaksikerroksista keksiä (halk 5cm)

250g vehnäjauhoa
75 g tomusokeria
160 g voita
2 keltuaista 
1 rkl vaniljaextraktia (tai 2 tl vaniljasokeria)
40 g maissitärkkelystä
40 g pisaasitahnaa tai maapähkinävoita
(tomusokeria pinnalle)

Mikäli et halua käyttää pistaasitahnaa tai pähkinävoita, niin vähennä jauhojen määrä 210g:n.

Laita kaikki ainekset kulhoon ja vispaa varoen (pölyää) sekaisin. Taikinasta tulee todella pehmyttä ja sileää.  Taikina ei kuitenkaan tartu pahemmin sormiin.. mutta leipoessa tarvitsee jauhoa. 
 Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Kaulitse taikinasta n 4 mm paksu levy ja leikkaa haluamallasi muotilla. Itse leikkasin siis kokonaisia renkaita, ja sitten muotilla jossa oli hörhelöreuna ja sydämmenmuotoinen reikä keskellä. Voi tehdä pelkästään samalla muotilla, eikä reikää tarvitse olla. Nämä on nyt näitä ulkonäköasioita taas. 

Nostele pellille varovaisesti. Kannattaa tökätä lasta jauhoihin jotta saa sen hyvin raakojen keksein alle. Keksit ei paljoa leviä, joten väliä ei tarvitse olla kuin muutama sentti. 

Paista keskitasolla n 8 minuuttia. Keksit saa hieman väriä reunoille. 
Anna hieman jäähtyä ennenkuin laitat hillon (keksit hajoavat helposti kuumana), ja laita toinen puoliska päälle. Lopuksi siivilöi jäähtyneiden keksien päälle tomusokeria jos tahdot. 

Hilloksi käy omatekoiset tai kaupan hillot. Jos haluat, voit jopa laittaa sulaa suklaata väliin, tai esim nutellaa. Varsinaiseen keksitaikinaan saa uutta tvistiä helposti lisäämällä maustetta (kaneli, kardemumma yms) tai esim sitruunankuorta.. myös esanssit käy. 










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti