sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Porkkanakakku






Porkkanakakku

5 kananmunaa
5 dl sokeria
300 g margariinia tai voita
335 g vehnäjauhoja
3/4 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl soodaa
400 g raastettua porkkanaa


Tämä on paras porkkanakakkuresepti mitä tiedän.. ja helppokin. Eli nämä kaikki aineet laitetaan vain sekaisin ja kumotaan joko pellille tai vuokaan. 
Tästä tulee koko pellillinen tai sitten niinkuin ylhäällä kuvassa näkyy, niin siitä saa myös ison pyöreän kakun. Tulee aika korkeaksi ja on mukavaa vaihtelua normaalille porkkanakakkuneliöille.

Paista 170 asteessa 35 minuuttia.

Kuorrute

Tuorejuustoa ja tomusokeria.

Purkillinen tuorejuustoa ja alkuun pari desiä tomusokeria. Vispaa vatkaimella. Se paljonko tomusokeria käytät, riippuu vähän tuorejuustosta ja siitä kuinka kovaa kuorrutetta haluat. Kuorrutteen pitää olla sellaista että jää kunnolla vispausjälki ja että se ei valu lusikasta.

Tuohon pyöreään tein sellaisen ratkaisun että halkasin kakun puoliksi niinkuin täytekakun ja laitoin väliinkin kuorrutetta. Porkkanakakku on kyllä niin mehevää että se ei ole pakollista, mutta mielestäni se oli parempi kaksikerroksisena ja taas kerran vähän poikkeuksellisempi kuin normaali porkkanakakku. Kuorrutteen voi värjätä vispausvaiheessa elintarvikevärillä jos haluaa.


Koristelussa on useita mahdollisuuksia. Perinteinen on pähkinärouhe.
Jos haluaa tehdä noita porkkanoita niin se on hyvin helppo koriste. 
Värjäsin sokerimassaa oranssiksi ja pieni osa vihreäksi. 
Oranssista tehdään palloja joista toisesta päästä varovasti puristelemalla saa suipon. 
Vihreän osan voi tehdä joko valkosipulipuristimella (niinkuin ensimmäisessä kuvassa) tai sitten vain laittaa pienen palasen kiinni kannaksi (niinkuin alemmassa kuvassa)





















5 kommenttia:

  1. Hei. Nyt tuli kyllä pulma :) Pitääkö tuo voi sulattaa?
    Hyvää joulua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu kyllä... voisulaa :) hyvää Joulua!

      Poista
    2. Sitten vielä toi kuorrutus.. Teen ton kakun pyöreeseen vuokaan, ootko laittanut myös reunoille kuorrutetta? Mulla ei näy ollenkaan toi kuva kuten ei myöskään toinen kuva tuosta suklaakakusta.

      Poista
    3. Huomasin kanssa että valitettavasri kuva on kadonnut.. laitan sen takaisin kun jouluhässäkältä ehdin. Mutta kyllä.. kuorrutusta kummassakin kakussa väliin ja reunoille sekä päälle tietenkin :) osaa pursotinkin tuohon porkkanakakun päälle.. se onnistuu myös.

      Poista
  2. Blogin fb sivuilta näät kakusta kuvan... juuri sinne sen laitoin :)

    VastaaPoista