tiistai 13. lokakuuta 2015

Halloween Cookies
Tässä tulee resepti joka oikeastaan on vain koristelua koska keksipohjan resepti löytyy blogista jo ennestään. Seittikeksit on nyt ajankohtanen asia halloweenin puskiessa päälle, mutta toki niitä voi tehdä muulloinkin... väriähän voi vaihtaa!


Vaalea keksi TÄÄLTÄ
Suklainen versio täältä 
Suklainen GLUTEENITON versio täältä


Näistä kekseistä puolet on koristeltu pikeerillä (seittikeksit)
Ja toisessa puolessa on ranshawin suklaanmakuista sokerimassaa ja candymelts viivat. 


Pikeeri Kuorrutteeseen käytin:
3 dl tomusokeria
1 munanvalkuaisen
pari tippaa elintarvikeväriä 
(Vatkaa ainekset sähkövispilällä n 7 minuuttia) Tällä sekoituksella pursotin ulkoreunat kekseillä hyvin pienestä pursotinpussinreijästä. Jos on oikein pienireikäien tylla, se käy myös. 


Kun kaikkiin kekseihin oli ääriviivat tehty, Ota erikseen pieni määtä pikeeriä toiseen kulhoon jos tahdot tehdä seittikeksejä. Värjää mustalla värillä.. n neljäsosasa määrästä riittää. 
lisäsin tomusokeriseokseen vettä/ muutamia tippoja (6-8)
ja purosttelin siitä keskiosat isommalla pursotusreijästä. 
Kuten aijemmin sanoin tämä pursottaminen on välillä vähän hakemista, mutta seoksen paksuudesta oppii nopeasti näkemään koska se on hyvä reunojen pursotuksiin ja koska täyttöön. 
Keksiä ei tarvitse pursottaa ihan täyteen, vaan voit tikulla /veitsellä/ sokerimassatyökaluilla silotella kuorrutetta sitten niin että se menee jokapaikkaan. Helpoimmalla pääsee kun ensimmäiseksi pursottaa reunapursotusten viereen niin että sinne ei tarvitse enää mennä tökkimään. 
Jotta valkoinen kerros ei kerkeä kovettumaan pinnasta, tee yksi keksi kerrallaan. Mustaa pursotetaan spiraalinmuotoisesti keksiin ja sitten hammastikulla vedellään keskeltä ulkoreunaakohti jolloin saadaan seitin muoto. 

Anna kuorrutusten kovettua kokonaan (n.2h) ennenkuin rupeat siirtelemään mihinkään. 


Noin.

Sokerimassan kaulitisin tomusokerin avulla ja otin samalla keksimuotilla pyöreitä palloja, joilla tein varsinaiset keksitkin. Laitoin toiselle puolelle sokerimassaa hieman vettä, ja painoin sen puolen keksiin kiinni. Taputtele sokerimassa sormin kunnes näyttää kivalta. Että reaunat on tasan yms. 
Sulatin oransseja candy melts nappeja ja pursotin oranssia vielä keksien päälle. Tokikaan ei tarvitse olla näitä sulatettavia nappeja, vaan esim suklaa käy, tai jopa se pikeeri mitä ensimmäisiin kekseihin käytin. 

Hauskaa syksyn jatkoa!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti