lauantai 25. tammikuuta 2014

Mustikka-valkosuklaa muffinssit

Mustikka-valkosuklaa muffinssit



10-12 kpl muffinssivuuasta riippuen

Ainekset

1,25 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
0,5 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
0,75 dl ruokaöljyä
1 muna
0,75 dl maitoa
2 tl vaniliasokeria
1 tl kanelia
100 g maitorahkaa

JÄISIÄ mustikoita 1-1,5 dl

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

Maitotuotteista sen verran, että itse käytin rasvatonta maitoa, sekä rasvatonta maitorahkaa, eikä se lopputuloksessa vaikuta maullisesti juurikaan..saa hieman puhtaammalla omallatunnolla syödä ;) 
Mikäli et pidä kanelista, niin sen voi jättää pois, itse olen sitä mieltä että mustikka ja kaneli on todella hyvä yhdistelmä, mutta nämä muffinssit maistuvat hyvältä ilman kaneliakin.
Sekoita kuivat aineet toiseen kulhoon ja "märät" toiseen mutta jätä mustikat vielä pois.
Yhdistä kuivat ja märät keskenään ja sekoita vuolialla tai lusikalla kunnes ainekset ovat sekaisin. Taittele mukaan jäiset mustikat (katso kuitenkin että mustikat ei ole nyrkin kokoinen jäinen klimppi, vaan että ne ovat irtonaisia)

Tasaa muffinssipellille tai muffinssivuokiin. 


Anna olla uunissa 20 minuuttia. Itse pidän kaikesta tahmeasta leivonnaisissa, mutta nämä muffinssit paistetaan kypsäksi asti ja pinta saa kauniin värin. Vaikka paistammekin kypsäksi asti, niin tulos ei ole kuiva.


Kun muffinssit on uunissa voit tehdä täytteen. 

90 g valkosuklaata
225 g jääkaappikylmää voita
140 g tomusokeria
(vaniliasokeria)
(elintarvikeväriä/pastaväriä/tomuväriä tai jopa mustikan nestettä)

Laita voi ja tomusokeri kippoon. Jos omistat vispauskannen, niin nyt on aika kaivaa se esiin. Jos et, niin ota mahdollisimman kapea kippo, laita vispilä valmiuteen ja suojaa liinalla kupin reuna.. tomusokeri meinaan tumahtaa ihan mukavasti ;) Vatkaa kärsivällisesti siihen asti kunnes voi ja tomusokeri on tasaista tahnaa. Sulata suklaa ja kaada se mukaan. Vatkaa taas niin että suklaa on seassa. Lisää väriaineet halutessasi. 

Pursota tai kuorruta lastalla jäähtyneet muffinssit.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti