sunnuntai 4. elokuuta 2013

ettei ilmenisi ongelmia kuorrutusten suhteen osa 1

Noniin nyt päästään taas oikeiden asioiden äärelle.. eli nyt puidaan vähän kuorrutteita ja koristeluakin vahingossa siinä samalla.

Eli. Jos omistaa täydellisen muffinssireseptin tai esim. suklaakakkureseptin niin niitähän voi varioida loputtomasti kuorrutteilla! 

Nyt siis paljastan omat suosikkini :)

Kaikkein helpoin ja luultavasti eniten mahdollisuuksia antava on 

TOMUSOKERI-TUOREJUUSTO kuorrute...

juurikin se jota käytän porkkanakakussakin.



Tämä on paras tehdä vispilällä tai jollain kitchen aid tyyppisellä vekotimmella. Laita tuorejuusto kulhoon ja vatkaa sekaan tomusokeria! Mitä enemmän tomua, sitä tykympää tavaraa. Jos kuorrute menee esim muffinssiin niin on hyvä laittaa paljon tomusokeria jotta pursuttaessa näkyy nätisti purostuskuvio. Määrä riippuu todellakin tuorejuustomerkistä jne. mutta voin kertoa että tomusokeria laitetaan yhtä tuorejuusto pakettia kohden AINAKIN puolitoista desiä..mielummin enemmän. Niin että melkein pahaa tekee ;)

Se miksi tämä on ehkä paras kuorrute; se on paremmin käsiteltävää kuin monet muut ja todellakin varioitavissa helposti.

Nykyään myydään suklaatomusokeria ja mansikkatomusokeria ja kummatkin näistä käy myös. Mansikkatomusokerista tulee ihanan vaalanpunaista kuorrutetta... (niinkuin kuvassa näkyy)



Tomusokerin lisäksi voi vaihdella tienkin myös tuorejuustoa.... esim marabou tuorejuustoa, karpalotuorejuustoa yms. Väriä kuorrutteeseen voi tietenkin laittaa! Jauhe-, pasta- tai nestemäistä elintarvikeväriä. Lisä "äksöniä" saa myös jos raastaa limen,sitruunan tai appelsiininkuorta. Sekaan voi laittaa myös pähkinäruohetta tai mantelirouhetta, mutta pursottaessa tyllalla tämä ei ole niin hyvä idea. 


Perinteinen SUKLAAKUORRUTUS

on aina hyvä valinta! Tässä voi siis käyttää valkosuklaatakin. Paloittelet esim 200g suklaata kippoon ja ripautat ihan pikkasen suolaa... n 1/4 tl. (suola voimistaa suklaan makua). Sitten laitat ruokaöljyä vielä pari teelusikallista joka tekee kuorrutteesta leikattavamman, eikä se lohkea. 
Itse teen niin että sulatan suklaan mikrossa. Voi toki vesihauteessakin sen tehdä mutta melkein käy näppärämmin mikrossa kunhan vähän vahdit ettei se pala. sekoita hyvin ja dippaa muffinssit seokseen. 
Jos tämä tulee kakun päälle, niin sitten lorottelet kylmän kakun päälle ja laitat suoraa jääkaappiin jähmettymään. Kun laitat jotain valuvaa kakun päälle, niin on hyvä idea laittaa kakku ritilälle jonka alla on leivinpaperi. Suklaan valuessa alas kakun reunoja, se ei valu lautaselle vaan leivinpaperille ja jättää kakusta siistimmän. Tosin tällä kuorrutteella kakusta tulee nätti kun ei vedä reunoja täyteen suklaata vaan valuttaa sen vain osin..niinkuin tässä kuvassa:








Suklaakuorrutteeseen voi myös raasta sitrushedelmien kuorta ja etenkin appelsiini sopii siihen loistavasti! Kun kurrute on vielä märkää, voit pinnalle ripotella mitä mieleen juolahtaa; pähkinää, karkkeja, nomparelleja jne.


MARSIPAANI ja SOKERIMASSA



Jostain syystä useat pelkäävät käyttää näitä, mutta se on helppoa kun sen oppii..ja jos ei yritä tehdä kuorruttamista 30 asteen lämmössä. Pointti on aina se, että käytä hyviä välineitä (silikonikaulin ja silikonialusta) ja älä kauli massaa liian ohkaseksi!

Massat toimii loistavasti leivoksissa ja muffareissa... tässä tulee esimerkkikuvia jotka etsin netistä selkeyttämisen takia:





ELI. Piparimuotilla/Stanssilla/kupilla/lasilla saa tehtyä oikean muotoisen palan muffinssin päälle... leivokseen voi leikata veitsellä tai peittää kaikki leivokset ja leikatessa paloiksi VOILA! 





HUH! 

MAAILMAN HELPOIN KINUSKI-SUKLAAKUORRUTE

On se laiskan ihmisen versio... tai kiireellisen;) 

Eli kaupan kinuskikastiketta (näitä joita myydään semmosissa kermapurkin näkösis paffipurkeis.)
kattilaan. Sekaan muutama rivi tummaa suklaata! (se kovettaa kinuskikastiketta hieman). Miedolla lämmöllä sekoittele kunnes suklaa on sulaa.
Taas kuorrute on valmis viileän kakun päälle kaadettavaksi ja kylmään jähmettymään! 
Tän helpommaksi ei mene!



Tähän nätin koristuksen saa kun sulattaa valkosuklaata jossa hiven ruokaöljyä ja laittaa sen pursotinpussiin (ilman tyllaa). Leikkaa pieni reikä pussiin ja tee kakkuun raitoja. Tässä kuvassa on tehty ympyrän muotoon;




 Kun ympyrät on tehty niin hammastikulla voi vetästä kakun keskeltä ulos kahdeksasta kohtaa.. sitten kakun ulkoreunalta sisään kahdeksasta kohtaa.
 Toimii myös leivoksissa! ja alemmassa kuvassa on käytetty kahta eri suklaata.


 Tässä nähdään tämä ritilätekniikkakin josta selitin aijemmin. Mutta tuohon päälle on koristeet tehty niin että on laitettu täplä esim suklaata ja sitten siitä vetäisty tikulla tuo häntä.

Siit tää ei nyt lopu ikinä tää mun vouhkaaminen näistä kuorrutuksista ja koristeista. Laitan tälle nyt stopin! 
Jatkan osassa kaksi! :)
Ja laitan pian muffari reseptin ja kakkureseptin joihin voitte näitä testata, mikäli se täydellinen ohje puuttuu :D






5 kommenttia:

  1. Hyviä vinkkejä, aivan tekee mieli leipoa :) yli söpöjä nuo pääsiäismuffinssit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ....Eiku leipoon vaa :D noi kaikki mitä tohon laitoin on tosi helppoja, ja aika varmoja onnistumaan.

      Poista
  2. Herran jestas kun kuola taaaas valuuu! Sairaan hyvän ja kauniin näköisiä! Wauu..

    VastaaPoista
  3. Kun omat aivot eivät ole käytössä, niin onneksi on tämä ihana blogisi! ��

    VastaaPoista