lauantai 25. tammikuuta 2014

Mustikka-valkosuklaa muffinssit

Mustikka-valkosuklaa muffinssit



10-12 kpl muffinssivuuasta riippuen

Ainekset

1,25 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
0,5 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
0,75 dl ruokaöljyä
1 muna
0,75 dl maitoa
2 tl vaniliasokeria
1 tl kanelia
100 g maitorahkaa

JÄISIÄ mustikoita 1-1,5 dl

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

Maitotuotteista sen verran, että itse käytin rasvatonta maitoa, sekä rasvatonta maitorahkaa, eikä se lopputuloksessa vaikuta maullisesti juurikaan..saa hieman puhtaammalla omallatunnolla syödä ;) 
Mikäli et pidä kanelista, niin sen voi jättää pois, itse olen sitä mieltä että mustikka ja kaneli on todella hyvä yhdistelmä, mutta nämä muffinssit maistuvat hyvältä ilman kaneliakin.
Sekoita kuivat aineet toiseen kulhoon ja "märät" toiseen mutta jätä mustikat vielä pois.
Yhdistä kuivat ja märät keskenään ja sekoita vuolialla tai lusikalla kunnes ainekset ovat sekaisin. Taittele mukaan jäiset mustikat (katso kuitenkin että mustikat ei ole nyrkin kokoinen jäinen klimppi, vaan että ne ovat irtonaisia)

Tasaa muffinssipellille tai muffinssivuokiin. 


Anna olla uunissa 20 minuuttia. Itse pidän kaikesta tahmeasta leivonnaisissa, mutta nämä muffinssit paistetaan kypsäksi asti ja pinta saa kauniin värin. Vaikka paistammekin kypsäksi asti, niin tulos ei ole kuiva.


Kun muffinssit on uunissa voit tehdä täytteen. 

90 g valkosuklaata
225 g jääkaappikylmää voita
140 g tomusokeria
(vaniliasokeria)
(elintarvikeväriä/pastaväriä/tomuväriä tai jopa mustikan nestettä)

Laita voi ja tomusokeri kippoon. Jos omistat vispauskannen, niin nyt on aika kaivaa se esiin. Jos et, niin ota mahdollisimman kapea kippo, laita vispilä valmiuteen ja suojaa liinalla kupin reuna.. tomusokeri meinaan tumahtaa ihan mukavasti ;) Vatkaa kärsivällisesti siihen asti kunnes voi ja tomusokeri on tasaista tahnaa. Sulata suklaa ja kaada se mukaan. Vatkaa taas niin että suklaa on seassa. Lisää väriaineet halutessasi. 

Pursota tai kuorruta lastalla jäähtyneet muffinssit.








lauantai 18. tammikuuta 2014

Cut Out-keksit

CUT OUT-KEKSIT




Esipuhe: 
Maailmalla aina tehdään niin hienoja keksejä joissa on päällä pikeerikuorrutus.. ihastellen oon niitä kattellu ja nyt sitten oli pakko alkaa tositoimiin ;) Koko homman juju on se, että keksien ulkonäkö on sama kun laitat ne uuniin ja otat ulos. Reunat pysyy terävinä, ja keksi ei kohoa paiston aikana...koristeleminen on helppoa kun alusta on hyvä!
Suklaa-addiktina tietenkin alotin suklaisella versiolla. Tämä taikina on todella helppo, ja myöskin helppo käsiteltävä. Maultaan tuo pelkkä keksi, muistuttaa tosi paljon sitä dominoissakin/dopseissa käytettyä keksiä, joten ihan sillänsä se ei ole maailman paras keksi..mutta kun päälle laittaa pikeerin niin aijjettä! Koska pikeerihän on sokeria hyvinkin tiukas, niin nää keksit ei sitten taas oo kauheen makeita. Niissä on sokeria, mutta jotta ei tuntuisi siltä, että imeskelee sokeripalaa, niin on hyvä että pohja on vähemmän makea. 





Ja sitten itte asiaan. 

Raaka-aineet kekseihin:
(n.30 kpl)

100 g huoneenlämpöistä voita
2 rkl öljyä
120 g sokeria
2 tl vaniliaesanssia, tai jos et omista niin 1 tl vaniliasokeria.
3 normaalikokoista tai 2 isoa munaa
60 g maissitärkkelystä
110 g leivontakaakaojauhetta  
300 g vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa


Uuni lämpeämään 180 asteeseen.
Vatkaa sähkövatkaimella tai pöytäkoneella voi, öljy, suola, sokeri, ja vanilia. Ihan vaan sen verran että seos on tasaista. Älä vatkaa liikaa jotta taikinaan ei tulisi ilmaa. 
Lisää munat ja pyöräytä vatkaimella, niin että ainekset menee sekaisin. Edelleen maltilla. 
Lisää maissitärkkelys, kaakao ja vehnäjauho. Sekoita tasaiseksi. Tästä tulee nyt sitten todella tiukkaa taikinaa. Käsivatkain saattaa olla kovilla, ja saatat ihmetellä, että onko tämä nyt muka oikein! On se :D

Ota taikina kulhosta ja tee käsin pallomaiseksi ja pistä leivinpaperin päälle. (näin et tarvitse kaulimiseen jauhoa). Levinpaperin alle voi laittaa kostean liinan tai paperin jotta se pysyis paremmin paikallaan. 
Taikina on edelleen hyvin kovaa mutta se pehmenee siitä kyllä. Laita taikinan päälle toinen leivinpaperi ja kaulitse taikina voimalla tasaiseksi levyksi. Taikinan päällä olevan leivinpaperin voi jättää pois, jos taikina ei tartu kaulimeen. Itse käytän silikonista kaulinta, ja siihen se ei tarttunut. 
Taikinan paksuuden määrittelet itse. Muista että uunista tullessaan keksit on niin paksuja kun ne on uuniin mennessään! Itse leivoin 5 mm paksuiseksi ja myönnettäköön että osa oli lähemmäs senttiä ! 
Kun levy on kaulittu haluamaasi paksuuteen, niin ota muotilla kuvioita ja nostele pellille jossa on leivinpaperi. Keksit voivat olla melkein kiinni toisissaan koska ne eivät leviä. 

Kun koko levy on käyty läpi, tee siitä taas pallo, ja toista kauliminen jne. Kun ensimmäinen pelli on täynnä (itse sain kaksi täyteen), laita pelli pakastimeen. (mikäli et omista niin isoa pakastinta, vie suojattuna ulos pakkaseen.. jos taas on kesä, laita jääkaappiin.. JOS et saa peltiä sinnekkään niin laita pakastimeen/jääkaappiin sellaisessa astiassa joka sopii sinne)

Kun toinen pelti on tehty, ota ensimmäinen pelti pakastimesta/ulkoa/jääkaapista/naapurin jääkaapista ja laita uunin keskitasolle. Anna olla uunissa 10 minuuttia. Laita toinen pelti kylmään siksi aikaa. 

(jos omistat vain yhden pellin, niin jäähdytä pelti paistojen välillä ennen kun laitat keksit siihen. )


Keksien jäähdyttäminen ennen paistoa varmistaa sen, että muoto pysyy oikeana. 

Anna jäähtyä kokonaan, ennenkuin alat säätämään niiden kanssa mitään. 

Koristelemattomia keksejä voi pakastaa, ja koristella sitten kun tarvetta ilmenee...mutta sulata keksit ENNEN kun alkaat laittamaan kuorrutteita...ja siitä sitten siirrytäänkin koristeluun :)






Pikeeri jolla koristelet n. 15 keksiä
normaalikokoisen munan valkuainen (0,5 dl)
2,5 dl tomusokeria
6 tippaa sitruunamehua

Laita kulhoon ainekset ja vatkaa 3-4 minuuttia
Pikeerin voi värjätä tomuvärillä tai pastavärillä. Itse jaoin kuorrutteen kahteen kippoon ja tein kahta eri vaaleanpunaista. Laita pikeeri pursotinpussiin (voi tehdä suoraa lusikalla kulhostakin, mutta pursotinpussi on helpoin tapa). Aloita keksin ulkoreunoista, ja tee spiraalia sisäänpäin. Kuorrutetta ei tarvitse olla heti niin että keksin pinta täyttyy, koska pikeeri leviää, samasta syystä ei kannata mennä liian läheltä reunaa. Voi myös pökkiä esim pursotinpussin päällä pikeeriä vähän haluamaansa suuntaan jos sattui tulemaan "mutkia matkaan". 


Mikäli haluat tehdä vauhtiraitoja kuten näissä, niin sitten vaan toista pikeeriä päälle. Jos tahdot että raidat tai kuviot ovat koholla, niin pitää odottaa, että edellinen pikeeri on kuiva, ennenkun pursottaa kuviot. Alan olla jo ystävänpäivä tunnelmissa kun tätä väriskaalaa kattoo!


Sokerimassa käy myös koristeeksi. Tässä esimerkki siitä; 



Koristellut keksit voi kyllä pakastaa, mutta ei mielellään päällekkäin ja sulamaan otettaessa, kannattaa viimeistään laittaa pöydälle erikseen jotta ei kuorrutteet tartu toisiinsa. HUH. Jopa oli tekstiä! Vaikka tästä tekstin paljoudesta voisi luulla, että tämä on kovinkin vaikea resepti, niin älkää suotta säikkykö! Oon vaan ehkä suht. perusteellisesti selittäny ;D

Jos mieleen tulee kysyttävää, niin kysäskää ihmeessä!

Ihanaa viikonloppua kaikille! 

Erika










lauantai 4. tammikuuta 2014

Hyvää Uutta vuotta kaikille!





HAPPY NEW YEAR!!!

Vuosi vaihtui ja kaikilla on taatusti ollu enemmän kun tarpeeksi tekemistä pyhien ja muiden tapahtumien kanssa.. itsellä ainakin mutta leipomaan olen silti ehtinyt jotenkin!

Tällä hetkellä projektin alla on täydellinen GLUTEENITON leivos. Tarkoitus olisi kehittää jotain, joka olis todella hyvää ja gluteenitonta.. monesti kun gluteenittomat saa jotain "kuivaa känttyä" ja nyt kehittelen sellaisen että kaikki voi syödä samaa! Ensimmäinen testi on tehty, ja maullisesti olen jo hyvin tyytyväinen.

Kuvassa oleva leivos, on sokerimassalla kuorrutettu, mutta jotta ei sen tekiminen sen vaikeuteen kaatuisi, niin teen version jossa ei ole ollenkaan sokerimassaa.

Tässä siis gluteeniton suklaaleivos jossa on mansikkaa ja limeä.



Sitten isän syntymäpäiville tein tälläisiä kakkuja ! Tuosta suklaakakusta taidan reseptinkin tänne lykätä kun saan taas ajjalliseksi!



IHANAA 2014 vuoden alkua, ja vaikka olettekin taas varmasti vannoneet herkkulakon nimeen, niin en siltikään aijo lopettaa reseptejen lykkimistä tänne ;D

terv. Erika